Πήγε στο CAS για τον… Άκπομ η Άρσεναλ

Από thessports.gr: «Μπλεξίματα» μέχρι και πρόσφατα αναφορικά (και) με την πώληση του Τσούμπα Άκπομ στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2018 είχε η Άρσεναλ, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο, η FIFA της είχε επιβάλει πρόστιμο για τους όρους της συμφωνίας.
Πηγή: thessports.gr
Πήγε στο CAS για τον… Άκπομ η Άρσεναλ

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια συνομοσπονδία επέβαλε καμπάνα ύψους 40.000 ευρώ για τη ρήτρα που είχαν βάλει οι «κανονιέρηδες» στις πωλήσεις του Τσούμπα Άκπομ και του Τζόελ Κάμπελ, σε ΠΑΟΚ και Φροζινόνε αντίστοιχα.

Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, η Άρσεναλ θα καρπωνόταν ένα σημαντικό ποσό του deal, αφού έχει κρατήσει μεγαλύτερο ποσοστό μεταπώλησης για τους δύο ποδοσφαιριστές , αν αυτοί παραχωρούνταν σε σύλλογο της Αγγλίας.

Το ποσοστό της Άρσεναλ θα έπεφτε, αν οι ομάδες επέλεγαν να πουλήσουν τους ποδοσφαιριστές σε ομάδες εκτός Αγγλίας. Αυτό θεωρήθηκε ως επηρεάζει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες του Νησιού, εξ ου και το πρόστιμο από τη FIFA.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από την Αγγλία, οι Λονδρέζοι δεν άφησαν την υπόθεση έτσι και προσέφυγαν στο CAS, το οποίο και δικαίωσε τις θέσεις τους και εξαφάνισε την τιμωρία.

Όπως αποφάσισε το Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο, «Η Άρσεναλ δεν είχε καμιά επιρροή σε κάποια από τις δύο ομάδες, άρα δεν χρειάζεται να πληρώσει το πρόστιμο».

Διαβάστε ακόμη...