ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση Καρυπίδη, Σουλεϊμάνοφ του Άρη για το «ντου» στην Φραπάρ

Σε ακρόαση καλεί η ΔΕΑΒ το αφεντικό και τον ποδοσφαιριστή του Άρη για τα όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sdna.gr
ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση Καρυπίδη, Σουλεϊμάνοφ του Άρη για το «ντου» στην Φραπάρ

Η ΔΕΑΒ στο δελτίο Τύπου της δεν κατονομάζει τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον Σουλεϊμάνοφ αλλά κάνει λόγο για "φερόμενο παράγοντα αυτής (αυτοτελώς ως φυσικό πρόσωπο)" και για "ποδοσφαιριστή" αλλά φέρεται να τους έχει κατονομάσει η ίδια η Γαλλίδα ρέφερι που έχει κάνει λόγο για απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος της.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νέου νόμου η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο και ξεκινάει από 10.000 ευρώ.

"Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, η Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση του ελεγχόμενου νομικού ή φυσικού προσώπου μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σουλεϊμάνοφ θα κληθεί σε απολογία και από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και κινδυνεύει με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό, όπως έγραψε το SDNA ενώ για τον Θόδωρο Καρυπίδη όλα θα εξαρτηθούν από τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΔΕΑΒ

Καλεί σε ακρόαση στις 03/06/2024 την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, φερόμενο παράγοντα αυτής (αυτοτελώς ως φυσικό πρόσωπο) και έναν εκ των ποδοσφαιριστών της για φερόμενο περιστατικό βίας, που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ στο Βόλο, αμέσως μετά τη λήξη του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΡΗΣ, που διεξήχθη στις 26/05/2024. Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Διαβάστε ακόμη...