Το ραντεβού ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας και ο Μιρσάντ Τουρκσάν!

Από sdna.gr: Πώς «συνδέεται» ο Τούρκος ατζέντης κι άλλοτε άσος των παρκέ του μπάσκετ, με το φημολογούμενο meeting μεταξύ των δύο ομάδων; Το SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ.
Πηγή: sdna.gr
Το ραντεβού ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας και ο Μιρσάντ Τουρκσάν!

Ραντεβού του Sport Director του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μποτό με την Μπεσίκτας, έβαλε στο «κάδρο» ο Τούρκος δημοσιογράφος, Εκρέμ Κονούρ, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής – όπως έγραψε νωρίτερα το SDNA – να προκύπτουν περαιτέρω πληροφορίες για ανοιχτή γραμμή των δύο κλαμπ με φόντο κάποια συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση.

Κι ενώ μένει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον πράγματι ισχύει το ραντεβού ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας και φυσικά που αποσκοπεί αυτό, στην τουρκική πιάτσα των ατζέντηδων πηγαίνουν το σχετικό ρεπορτάζ ένα βήμα πιο μπροστά.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στις ιδιαίτερες συζητήσεις των Τούρκων μάνατζερ, ο μεσολαβητής ή για να το γράψουμε διαφορετικά, το πρόσωπο που φέρεται να έκλεισε το ραντεβού του μεταγραφικού «εγκεφάλου» του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας είναι ο agent, Μιρσάντ Τουρκσάν!

ADVERTISING

Οι φίλοι του μπάσκετ ασφαλώς θα θυμούνται τον άλλοτε σπουδαίο καλαθοσφαιριστή, ο οποίος κατάγεται από τη Βοσνία και σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη και πολιτογραφήθηκε Τούρκος.

Ο Τουρκσάν πανηγύρισε στην καριέρα του οκτώ πρωταθλήματα Τουρκίας (τρία με την Έφες, πέντε με τη Φενέρ /Ούλκερ), ένα Ρωσίας (ΤΣΣΚΑ) ενώ μέτρησε και ουκ ολίγες ατομικές διακρίσεις.

Αναδείχτηκε MVP της σεζόν 2001-02 στην Ευρωλίγκα, ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας το 2004 και στη δεύτερη τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Πήρε την τουρκική υπηκοότητα και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Επιλέχθηκε στο Νο18 του ντραφτ-1998 από τους Ρόκετς, αλλά αγωνίστηκε μόλις σε 17 ματς κανονικής διάρκειας (Νικς, Μπακς) και δύο των πλέι οφ (Μιλγουόκι) στο ΝΒΑ τη σεζόν 1999-00.

Αντιμετώπισε δεκάδες φορές στην μπασκετική καριέρα του τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, ως μέλος της Ούλκερ, της Φενερμπαχτσέ, της Μοντεπάσκι Σιένα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Το γραφείο «FUTUREBALL»,
ο Μιλόγεβιτς και η ΑΕΚ
Το μανατζερικό γραφείο («FUTUREBALL») με το οποίο συνεργάζεται ο Μιρσάντ Τουρσκάν διατηρεί υπό την στέγη του και τον άλλοτε...δικό μας Βλάνταν Μιλόγεβιτς και το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε στις συζητήσεις και στο deal του Σέρβου τεχνικού με την ΑΕΚ.

Από τα πιο «βαριά» ονόματα ποδοσφαιριστών που ανήκουν στο πελατολόγιο του συγκεκριμένου γραφείου, είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Τζενγκίζ Ουντέρ της Μαρσέιγ με χρηματιστηριακή αξία 18 εκατομμύρια ευρώ και ο 25χρονος επιθετικός, Ενές Ουνάλ της Χετάφε με ίδια (18 εκατ.) χρηματιστηριακή αξία.

Παρεμπιπτόντως και μιας περί Μπεσίκτας ο λόγος με το ίδιο γραφείο συνεργάζεται και ο πανύψηλος (1,96 μέτρα) διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας της Μπεσίκτας, Μερτ Γκιουνόκ.

Ο 33χρονος κίπερ (22 συμμετοχές με την Εθνική Τουρκίας) εκτός από την Μπεσίκτας έχει παίξει στο παρελθόν και στις Μπασακσεχίρ, Φενέρμπαχτσέ και Μπούρσασπορ.

Διαβάστε ακόμη...