Στα play offs του Europa League με ντόρτι (2012)

Νίκη με 4-1 για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Μπνέι Γιεχούντα στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, σαν σήμερα στις 9/8/2012...
Στα play offs του Europa League με ντόρτι (2012)

Δύο πρόσωπα είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ένα πολύ κακό στο πρώτο 45λεπτο και ένα εξαιρετικό στην επανάληψη. Η ομάδα έχοντας σαν παρακαταθήκη το 0-2 της πρώτης αναμέτρησης μπήκε πολύ χαλαρά στο ματς και έδωσε τη δυνατότητα στην Ισραηλινή ομάδα να σκοράρει και να δημιουργήσει και αρκετές φάσεις, κάποιες πολύ καλές, για να κάνει το 0-2. Η Μπνέι λοιπόν άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Μαρίνκοβιτς και ήταν η ομάδα που έδειξε καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, παγώνοντας την Τούμπα και ας έδειχνε το θερμόμετρο 32 βαθμούς... Μάλιστα στο 28' παραλίγο να γίνει το 0-2 με τον Γλύκο να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Εντλόβου, σε τετ α τετ.

Ο γ.δ. παρά τα γραφόμενα τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε τελικά με τον ανέτοιμο Φωτάκη και όχι με τον Κώστα Παναγωτούδη δίπλα στον Λάζαρ. Η μεσαία γραμμή πελαγοδρομούσε, τα λάθη των πακτών μας ήταν πολλά και όπως και οι κενοί χώροι που άφηναν στις πτέρυγες και ιδιαίτερα στην αριστερή.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, δεξιά τον Έττο και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Κουλαμό. Στα χαφ οι Λάζαρ, Φωτάκης στον άξονα στις πτέρυγες οι Γεωργιάδης και Ρομπέρ, ενώ στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

Η μπάλα στο πρώτο μισό του αγώνα έφτανε πολύ δύσκολα στους επιθετικούς μας και όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, και οι ευκαιρίες έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Όμως στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν. Λίγο οι φωνές του γ.δ., λίγο η είσοδος του πολύ καλού Κάτσε, καθώς και το ανέβασμα των Κλάους, Γεωργιάδη, Έττο και Λάζαρ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου, περιορίζοντας τους Ισραηλινούς σε ρόλο κομπάρσου.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε στην επανάληψη γρήγορα γκολ με τον Αθανασιάδη στο 47', ακολούθησε η αποβολή του Μενασέ και από εκεί και πέρα γίνανε όλα εύκολα. στο 53' ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ όταν ο Έττο γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Αθανασιάδης έβαλε ταφόπλακα στις βλέψεις των παικτών της Μπνέι με όμορφο τακουνάκι.

Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και σαν φυσικό επακόλουθο ήρθαν τα άλλα δύο γκολ (Ρομπέρ στο 79ο λεπτό και Πέλκας στο 91'), ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες προς τον αρχηγό του ΠΑΟΚ στο ματς, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, από τους οργανωμένους στο κέντρο της "4"...

Από την εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρνο (γιατί το πρώτο ήταν κυριολεκτικά για κλάματα), ξεχώρισαν ο Αθανασιάδης, ο Κάτσε, ο Λάζαρ και ο Γεωργιάδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έττο, Κατσικάς (37' Ιντζίδης), Κουμάλο, Λίνο, Γεωργιάδης, Φωτάκης (46' Κάτσε), Λάζαρ, Ρομπέρ, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης (72' Πέλκας).

Μπνέι Γιεχούντα: Εγιενούγκμπα, Γκαλ, Αζούζ, Χαντάντ , Εντρι, Αμπού Ζαΐντ, Ιβασκεβίτσιους, Γκαλβάν (53' Ναούμ), Μενάσε, Εντλόβου, Μαρίνκοβιτς.

Το 0-1 από τον Μαρίνκοβιτς

{dailymotion}xspuva{/dailymotion}

Και τα γκολ του ΠΑΟΚ

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

Ο γ.δ. μετά την πρόκριση είχε δηλώσει:

"Η ομάδα μπήκε αρχικά με διάθεση, αλλά μετα το 15λεπτο έπαιζε σα γειτονιά. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Πολλές φορές δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα πάντα. Ίσως να ήταν χαλαροί λόγο της προηγούμενης νίκης. Μπορεί να αγχώθηκαν λόγω του γκολ του αντιπάλου. Πρέπει όμως να βρίσκουμε απαντήσεις. 

Υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις των γραμμών και επίσης χωρίς να αποτελεί αιχμή για τους ποδοσφαιριστές μου, όταν αποφασίζεις να δώσεις χρόνο σε ανέτοιμους ποδοσφαιριστές, μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα, μα αυτό δε δικαιολογεί τους υπόλοιπους 9 παίκτες..  Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε κακή εικόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα αυτά άλλαξαν, κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα απο αυτά που έχουμε δουλέψει και πήραμε την πρόκριση. Δεν με απασχολεί αν ο αντίπαλος έμεινε με 10."

Για το αν προλαβαίνει η ομάδα να διορθωθεί σε δεκαπέντε μέρες μέχρι τα play off;

"Κατ' αρχήν διαφωνώ με την τοποθέτηση σας. Το παιχνίδι έχει δύο όψεις. Όχι μόνο αρνητική. Στο β μέρος όλοι οι αντίπαλοι αμύνονταν κι όμως εμείς κυκλοφορούσαμε μπάλα σωστά. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο σκάουτινγκ στον αυριανό αντίπαλο και να παρουσιαστούμε προσγειωμένοι στο στόχο μας και να μειώσουμε τα λάθη. Να μην είμαστε χαλαροί ποτέ."

Παρατηρήθηκε πρόβλημα στην ταχύτητα της άμυνας;

"Αυτό είναι μύθος Ελληνικός. Δεν μπορεί ποτέ οι κεντρικοί αμυντικοί να είναι πιο γρήγοροι απο τους επιθετικούς.. Έχουμε μια στρατηγική η άμυνα να είναι ψηλά και να μάθουν και οι αμυντικοί να λειτουργούν στο ανοικτό γήπεδο. Δεν σημαίνει ότι αν βάλεις ένα σπρίντερ στην άμυνα δε θα κάνει τέτοια λάθη. Εγώ στέκομαι στη γενική αμυντική λειτουργία και όχι στην ατομική ταχύτητα. Νομίζω οτι δεν είναι κενό χαρακτηριστικών των παικτών αλλά τακτικής συμπεριφοράς. Στο πρώτο ημίχρονο και η τακτική συμπεριφορά του Φωτάκη αλλά και του Λαζάρ ήταν απόλυτα λάθος. Άρα πρέπει να σταθούμε πολύ στα λάθη του Φωτάκη κατά πρώτο λόγο αλλά και του Λαζάρ που έκανε προετοιμασία."

Για τον αν από τις  διοικητικές ζυμώσεις επηρεάζεται η ομαδα;

"Να σας πω ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο. Όλοι οι επαγγελματίες πρέπει και είναι προσγειωμένοι παρότι για ένα διάστημα σήμερα ήταν αρκετά έντονες οι συζητήσεις."

Θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις;

"Ναι φυσικά. Δεν είμαστε μια πλήρης ομάδας κι έχουμε αρκετά θέματα. Θέλουμε να έρθουν δυο ή και τρείς παίκτες και να προστεθούν κι αυτοί που λείπουν. Να έχουμε πιο ολοκληρωμένο ρόστερ και να υπάρχει συναγωνισμός και πιο πλήρεις επιλογές. Να ξεπεράσουν οι παίκτες τα όρια τους."

Γα την κλήρωση;

"Είναι πάρα πολλές ομάδες, δεν μπορώ να ξέρω σε τι γκρουπ θα είμαστε και σίγουρα υπάρχουν κάποιες δυνατές μέσα στο λεγόμενο γκρουπ αδυνάτων, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως μετά τη σημερινή χαλαρότητα στα επόμενα δύο παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί πολύ δυνατός και σοβαρός."

.............................................................

Μπερτράν Ρομπέρ:

Μιλώντας για την δική του απόδοση τόνισε: "Εύχομαι να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που ξεκίνησα έτσι τη χρονιά, με μία ασίστ στο προηγούμενο ματς και ένα γκολ απόψε. Ο προπονητής μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με έχει βοηθήσει πολύ".

Όσο για το ματς σημείωσε: "Στο πρώτο μέρος προσπαθούσαμε όλοι να επιτεθούμε και δεν ήμασταν καλοί. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας μίλησε σκληρά και αλλάξαμε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η νίκη".

.............................................................

Στέφανος Αθανασιάδης:

Για τα δύο πρόσωπα που έδειξε ο ΠΑΟΚ ανέφερε: "Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ο προπονητής μας είπε πολλά στην ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε με στόχο να ανατρέψουμε το σκορ και όταν άλλαξε η ψυχολογία μας απλοποιήθηκαν τα πράγματα".

Για τη δική του παρουσία τόνισε: "Μπήκα καλά στην χρονιά και αυτό είναι θετικό".

Τέλος αναφέρθηκε στους νεαρούς συμπαίκτες του, Κάτσε και Πέλκα: "Εγώ δεν μπορώ να σα πως τι θα γίνει με τις μεταγραφές, ξέρω, όμως, ότι οι εμφανίσεις του Κάτσε και του Πέλκα θα έχουν και συνέχεια".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...