Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»

Τριτοκοσμικές καταστάσεις έζησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στο Βέλγιο για να παρακολουθήσουν το ματς της Πέμπτης με τους αστυνομικούς του Μπριζ να κάνουν χρήση απρόκλητη χρήση βίας στους φιλάθλους του Δικεφάλου, χτυπώντας τους με γκλοπ, ενώ τους σημάδεψαν και με κανόνια νερού από απόσταση αναπνοής.
Πηγή: ethnos.gr
Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»
Photo Credits: @ethnos.gr

Η περιγραφή στο ethnos.gr του Γιάννη Παπαγεωργίου, φίλου των ασπρόμαυρων που βρέθηκε εκεί συγκλονίζει, αφού όπως φαίνεται από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

«Έγδυναν κόσμο, έπαιρναν κόσμο τυχαία, έκοβαν φάτσες και του έλεγαν: «Έλα εδώ, γδύσου» χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς καμία πρόκληση. Δεν είχε γίνει τίποτα. Κάποια στιγμή ήρθε μια υδροφόρα και μας «ψόφησε» στο νερό. Μας έριχνε νερό από πάνω μέχρι κάτω. Εγώ ήμουν 5μιση ώρες βρεγμένος», είπε για την προκλητική στάση της αστυνομίας και συμπλήρωσε: «Τον μπροστινό μου τον χτύπησε το νερό στα πόδια, έσκασε πάνω στον κάδο με το κεφάλι. Τον έριξε δηλαδή η υδροφόρα από πίσω και έφυγε με το κεφάλι πάνω στον κάδο, εγώ τον κράτησα για να μην χτυπήσει. Και εκεί μπαίνουν τα ΜΑΤ και κλείνουν την είσοδο, τρέχουμε όσοι προλαβαίνουμε μέχρι να καταλάβουμε τι έχει γίνει…Εγώ είμαι σοκαρισμένος, δεν το πιστεύω ότι με έχουν βρέξει χωρίς καμία πρόκληση. Αρχίζουν πετάνε χημικά, μας σπρώχνουν, μας βαράνε, μας κλωτσάνε στα τουρνικέ και κλείνουν τα ΜΑΤ την είσοδο και τέλος».

Για τις οδηγίες που είχαν δοθεί και τη διαδικασία εισόδου, σημείωσε: «Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια. Κάναμε ακριβώς ότι μας είπαν. Ήρθαμε με αεροπλάνο, φτάσαμε στο Μπριζ με το δικό μας μέσο και όταν φτάσαμε εκεί μας στριμώξανε σαν τα ζώα μέσα σε έναν διάδρομο. Είχαν βάλει ένα κάθετο αυτοκίνητο της αστυνομίας ώστε να περνάει ένας ένας. Είχαν κάνει μια διπλή φάλαγγα για εμάς και καθώς περνούσαμε από εκεί μας βρίζανε, μας χτυπούσαν… Ταλαιπωρία… Έναν έναν σωματικό έλεγχο επί τόπου και σου έλεγαν προχώρα και σε βαρούσαν με το γκλοπ. Φτάσαμε σε ένα άλλο σημείο μετά που έκαναν πάλι σωματικό έλεγχο και απλά μας στρίμωξαν και μας βαρούσαν.»

«Αφού περνούσαμε τον λασπόδρομο εκεί είδα έναν τύπο με σπασμένα πλευρά, τον είχαν σαπίσει στο ξύλο… Δε ξέρω τι έγινε με το παλικάρι. Φτάσαμε στα τουρνικέ, στα οποία δεν έβαζαν κόσμο μέσα παρά το γεγονός ότι τους έλεγαν ότι είχαν εισιτήριο. Στη δική μας σειρά, περιμέναμε να όλοι να μπουμε μέσα έχοντας όλοι επιβεβαιωμένα εισιτήριο…», ανέφερε σε ό,τι αφορά τον χτυπημένο οπαδό του ΠΑΟΚ.

Για τη στάση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις προκλήσεις αυτές, ο Γιάννης Παπαγεωργίου τόνισε: «Επειδή πάω πολλά χρόνια στα γήπεδα, έχω διαρκείας πολλά χρόνια… Αυτό που είδα εγώ δεν ήταν ΠΑΟΚ, ήμασταν ήρεμοι, χαλαροί, μας έκαναν αυτά που μας έκαναν και δεν έγινε τίποτα. Δεν είδα ούτε μια πέτρα να φεύγει, ούτε ένα μπουκάλι αλλά δεν έγινε τίποτα.»  

Διαβάστε ακόμη...