H άφιξη της Σερβέτ στη Θεσσαλονίκη...

Στις 11/9/1978, κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της ελβετικής Σερβέτ, που επρόκειτο να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ για τον α' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
H άφιξη της Σερβέτ στη Θεσσαλονίκη...

Το παιχνίδι έγινε δύο μέρες αργότερα (θα υπάρξει εκτενές αφιέρωμα) και οι Ελβετοί ήρθαν στο αεροδρόμιο της Μίκρας (έτσι λεγόταν το "Μακεδονία" ως το 1993), μέσω Αθηνών. Τους υποδέχτηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος κ. Μαμιδάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Ζελομοσίδης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Φούλης Μαρτινίδης και ο έφορος στίβου κ. Ωροηλίδης.

Η αποστολή αποτελούνταν από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ο προπονητής Πάσμαντυ και ο πρόεδρος Κουανιέ και κατέλυσε στο ξενοδοχείο "Νεφέλη". Την επόμενη μέρα μάλιστα το πρωί, επισκέφτηκαν αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα προπονήθηκαν στο Καυτανζόγλειο. Ο τερματοφύλακας της Κυπελλούχου Ελβετίας Σερβέτ (Ένγκελ), στις δηλώσεις του είχε επισημάνει: "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και η σύνθεσή μας στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι η ίδια που παίξαμε προχτές. Την ήττα μας από τη Ζυρίχη με 3-0, την αιτιολογώ καθώς ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά και αυτός έχασε από την αεκ. Πιστεύω ότι δεν θα χάσουμε στην Τούμπα και στη Γενεύη θα ανατρέψουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα"...

Την ίδια μέρα έγινε γνωστή η αποστολή του ΠΑΟΚ, χωρίς σε αυτήν αν συμπεριλαμβάνεται ο Ορφανός. Την αποτελούσαν οι: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Κ., Πέλλιος, Σαράφης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κούδας, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Αλαβάντας, Αποστολίδης Θ., Κωστίκος, Σίγγας, Φίλης, Κατσανίκας, Παναγιωτίδης.    

Διαβάστε ακόμη...