«Εγώ έγραψα τις ανακοινώσεις της Supeleague για την ΑΕΚ, λάθος ότι δεν είχαν το όνομά μου»

Από sdna.gr : Tο θέμα των ανακοινώσεων της Λίγκας κατά της ΑΕΚ συζητήθηκε εκτενώς στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παραδέχεται ότι τις έγραψε ο ίδιος και κακώς δεν είχαν το όνομά του. Τι ειπώθηκε για χορηγία, ποσοστά στην ΕΠΟ και πρόσκληση Μπένετ σε συνεδρίαση.
Πηγή: sdna.gr
«Εγώ έγραψα τις ανακοινώσεις της Supeleague για την ΑΕΚ, λάθος ότι δεν είχαν το όνομά μου»

Το SDNA έχει το ρεπορτάζ...

Μαραθώνια συνεδρίαση στη Superleague, όλα τα τρέχοντα θέματα του συνεταιρισμού. Τα ποσοστά που καταβάλουν οι ομάδες στην ΕΠΟ, ο πρόσφατος "πόλεμος" ανακοινώσεων με την ΑΕΚ χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν οι ομάδες, καθώς επίσης το θέμα της χορηγίας που ακόμη δεν έχει έρθει, αλλά και η επιθυμία Μαρινάκη για συνάντηση με τον Στιβ Μπένετ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ποσοστών που καταβάλουν οι ομάδες στην Ομοσπονδία από τις μεταγραφές και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε την πάγια “ερυθρόλευκη” θέση, να μειωθεί στο 1%, εξηγώντας πως ο Ολυμπιακός πληρώνει 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως τα τελευταία χρόνια, ενώ το συνολικό ποσό που έδωσε η Λίγκα για το 2020-21 ήταν 4,25 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ για το 2021-22, με την πρόβλεψη για το 2022-23 να είναι πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, εφόσον η ΕΠΟ δεν συμφωνήσει σε αυτό, θα πάει δικαστικά η Λίγκα “γιοα να υποστηρίξουμε το δίκιο μας”.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως όταν ρώτησε ο πρόεδρος της Superleague αν διαφωνεί κάποια ΠΑΕ με αυτή την κίνηση από την πλευρά του συνεταιρισμού, δεν εξέφρασε κανείς διαφορετική άποψη (ο Α.Μπέος ζήτησε να υπάρξουν προϋποθέσεις).

Πρόταση τριών στοιχηματικών για ονοματοδοσία

Ακολούθως στο τραπέζι έπεσε το θέμα του κεντρικού χορηγού που ψάχνει η Superleague, για το οποίο αναμένονται εξελίξεις το προσεχές δεκαήμερο. Όπως ανέφερε ο Β.Μαρινάκης στο Δ.Σ., υπάρχουν επαφές με στοιχηματικές εταιρείες (Novibet, Stoiximan, ΟΠΑΠ) που επιθυμούν να μπουν χορηγοί στο πρωτάθλημα, με βασική προϋπόθεση όμως την ονοματοδοσία της Superleague και πιθανότατα για τριετή συνεργασία. Συγκεκριμένα ποσά δεν έπεσαν στο τραπέζι, αλλά με δεδομένο ότι η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε 2 εκατ. ευρώ ετησίως, θα γίνει προσπάθεια για να εξασφαλιστεί το ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό.

Οι ανακοινώσεις κατά της ΑΕΚ, η διαφωνία ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και η... παραδοχή Μαρινάκη

Κι αν τα δύο προηγούμενα θέματα συζητήθηκαν σε αρκετά ήπιους τόνους, η ένταση ανέβηκε περισσότερο όταν η κουβέντα πήγε στον πόλεμο ανακοινώσεων της Λίγκας με την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες πως τις έγραψε ο ίδιος και τις δύο και ήταν λάθος που δεν είχαν το όνομά του, παρότι το είχε ζητήσει, αλλά “εκ παραδρομής δεν μπήκε” όπως ανέφερε, αναλαμβάνοντα την ευθύνη! Όπως ξεκαθάρισε όμως: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω (σ.σ. απ' όσα ανέφεραν οι ανακοινώσεις)»

O πρόεδρος της Λίγκας κάλεσε τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας. κ.Οικονομάκη να αποφανθεί για το αν -βάσει καταστατικού- μπορεί ο συνεταιρισμός να εκδίδει μία ανακοίνωση χωρίς να προηγηθεί Δ.Σ. ώστε να ψηφίσουν οι ομάδες, αναφέροντας πως δεν υπήρχε κανένα σχετικό κώλυμα.

«Οι ανακοινώσεις δεν είχαν την υπογραφή του προέδρου. Ήταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς. Έστω διά περιφοράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, ζητώντας να αλλάξει το καταστατικό.

Ο Β.Μαρινάκης του απάντησε πως το καταστατικό δεν απαγόρευσε κάτι σχετικό κι αν επιθυμεί οποιαδήποτε αλλαγή του καταστατικού, να την καταθέσει εγγράφως για να συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

Με τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ μάλιστα τάχθηκαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός. Μάκης Γκαγκάτσης και Λεωνίδας Μπουτσικάρης τόνισαν πως δεν μπορεί η Λίγκα να στρέφεται κατά ενός μέλους της χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο.

«Διαφωνούμε με την προσωπική ανακοίνωση. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της Λίγκας έχει εξουσιοδότηση για θέματα που ξέρουμε όλοι κι έχουν περάσει από συμβούλιο. Για ζητήματα όπως η φορολόγηση των εισιτηρίων, τα ποσοστά του στοιχήματος, υπάρχει εξιουσιοδότηση. Όταν αφορά ανακοινώσεις κατά μέλους του συνεταιρισμού, είναι πολύ σοβαρό θέμα ώστε ο πρόεδρος της Λίγκας να μπορεί να βγάζει ανακοίνωση κατά μίας ομάδας. Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΟΚ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Ακολούθως η διαφωνία εντάθηκε ανάμεσα σε Β.Μαρινάκη και Γ.Κοσμά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Superleague ανέφερε πως η Λίγκα έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της (σ.σ. Κλάτενμπεργκ) και τις ομάδες που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και γι' αυτό τον λόγο έγινε και η τοποθέτηση. Κάλεσε δε την ΑΕΚ να παράσχει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε και να ονομάσει τους ξένους διαιτητές στους οποίους αναφερόταν.

«Η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπιστεύεται τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ. Δεν χρειάζεται γραφείο Τύπου ο Κλάτενμπεργκ. Ας βγει η ομοσπονδία της Αιγύπτου να τον υπερασπιστεί», αντέτεινε ο Γιώργος Κοσμάς.

Νέα διαφωνία για τη συνάντηση Μαρινάκη-Μπένετ

Από εκεί και πέρα σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε και το επόμενο θέμα, που αφορούσε την πρόθεση του Β.Μαρινάκη να συναντήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ με την ιδιότητα του προέδρου της Superleague. Σε αυτό διαφώνησε κάθετα ο ΠΑΟΚ μέσω του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν ήθελε να δει από κοντά τον Στιβ Μπένετ, αυτό θα έπρεπε να το κάνει ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Εν τέλει μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε να προσκληθεί ο Άγγλος αρχιδιαιτητής σε επόμενο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, για να του εκφράσουν οι ομάδες τυχόν παράπονα και διαφωνίες.

Μεγάλη ένταση Μπέου-Κοξένογλου και... mute απο Μαρινάκη!

Μεγάλη ένταση πάντως δημιουργήθηκε αναπάντεχα σε έναν διάλογο που είχαν ο Αχιλλέας Μπέος με την εκπρόσωπο του Ατρομήτου, Κάτια Κοξένογλου, όταν τι ρώτησε "με τι γνώσεις κρίνετε τον Κλάτενμπεργκ;". Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε έντονα η διευθύνουσα σύμβουλος της περιστεριώτικης ΠΑΕ κατηγορώντας τον πρόεδρο του Βόλου για σεξιστικό σχόλιο και του ζήτησε να ανακαλέσει. Στο πλευρό της τάχθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας μάλιστα προς τον Α.Μπέο πως θα του βάλει... mute αν δεν ανακαλέσει (ήταν μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση), κάτι που πράγματι έκανε για μερική ώρα, αν και στη συνέχεια ξαναμπήρε τον λόγο ο μεγαλομέτοχος του Βόλου.

Διαβάστε ακόμη...