Rival Analysis: Το προφίλ της ΑΕΚ

Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα και το paokfc.gr σκιαγραφεί το προφίλ της ΑΕΚ, λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ της ΑΕΚ

Μετά από μια αποτυχημένη σεζόν, στην οποία χάθηκε κάθε στόχος, η ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε ολική αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού της με αρκετές προσθαφαιρέσεις παικτών κι αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Βέλεζ στα προκριματικά του Conference League, άφησε την Ένωση εκτός Ευρώπης, της στέρησε προοπτικές αλλά και σημαντικά έσοδα, ωστόσο όλο το βάρος πλέον πέφτει στις εγχώριες διοργανώσεις και στην κατάκτηση τίτλων

.Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν με το δεξί στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επικρατώντας 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Τα χαμόγελα όμως δεν κράτησαν για πολύ, καθώς το 3-3 με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, προσγείωσε τους παίκτες του Μιλόγεβιτς και πάλι στην πραγματικότητα. Το παιχνίδι της Τετάρτης με την Λαμία έφερε το τρίποντο αλλά η εμφάνιση προβλημάτισε ενόψει και του ντέρμπι της Τούμπας.

Με οδηγό τον Μιλόγεβιτς

Ο Χιμένεθ αποχώρησε και στον πάγκο της ομάδας τον αντικατέστησε ο έμπειρος Σέρβος τεχνικός Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στην χώρα μας είναι ήδη γνωστός από το πέρασμα του στον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά και από τον καιρό που ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.Τα προπονητικά του επιτεύγματά τα τελευταία 11 χρόνια είναι σίγουρα εντυπωσιακά.

Με τον Ερυθρό Αστέρα κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Σερβίας (2017-18, 2018-19, 2019-20), ενώ με την Τσουκαρίτσκι πήρε κύπελλο τη σεζόν 2014-15. Έφτασε τον Πανιώνιο μέχρι την 5η θέση και φυσικά κατάφερε να έχει δύο καλές παρουσίες με τον Ερυθρό Αστέρα, στους ομίλους του Champions League.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν η Αραβική Αλ Αχλί.Προτιμά το 4-2-3-1. Είναι ένας άνθρωπος ήρεμος και φιλόδοξος που μεταδίδει σιγουριά και ασφάλεια στους ποδοσφαιριστές του, γι' αυτό τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και ο κόσμος της ΑΕΚ επένδυσαν στο πρόσωπο για την φετινή σεζόν, προκειμένου να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση μ' αυτά των τελευταίων χρόνων.

Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ βάζουν δύσκολα στον Σέρβο τεχνικό που πρέπει να βρει άμεσα χημεία μεταξύ των παικτών και να φέρει θετικά αποτελέσματα και βαθμούς.

Το extreme makeover στο ρόστερ

Η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα δραστήρια το φετινό καλοκαίρι κάνοντας πολλές κινήσεις. Ο Αραούχο επέστρεψε με μεταγραφή από τη Λας Πάλμας, ο Βράνιες γύρισε για να ενισχύσει τα στόπερ, ενώ οι αφίξεις των Τσούμπερ κι Αμραμπάτ προκάλεσαν ενθουσιασμό στον κόσμο.

Συνολικά η Ένωση απέκτησε 13 παίκτες, από τους οποίους οι περισσότεροι ήρθαν για να αποτελέσουν από την αρχή βασικές επιλογές για τον Μιλόγεβιτς.Από το ρόστερ της έφυγαν οι Κρίστιτσιτς, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Ολιβέιρα , Τσιγκρίνσκι και ο Νταβίντ Σιμάο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...