Εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων σχεδόν σε όλα τα «ερασιτεχνικά» σπορ ο Ολυμπιακός!

Μετά από 10 χρόνια όπου ο Ολυμπιακός έπαιζε σχεδόν μόνος του στον ερασιτεχνικό εγχώριο αθλητισμό, πλέον... μένει Ελλάδα κι αποφασίζει να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών Κυπέλλων τα τμήματα βόλεϊ (ανδρών-γυναικών), μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ.
Πηγή: sdna.gr
Εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων σχεδόν σε όλα τα «ερασιτεχνικά» σπορ ο Ολυμπιακός!

Εδώ και μία δεκαετία είναι γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι είναι κυρίαρχοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όπως αλήθεια όμως είναι ότι έπαιζαν ουσιαστικά μόνοι τους, έχοντας βγάλει εκτός μάχης τον υπόλοιπο ανταγωνισμό με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Γεγονός επίσης είναι ότι σε μεγάλο βαθμό ανακάλυψαν και τμήματα που μέχρι το 2014 αγνοούσαν, όπως για παράδειγμα το μπάσκετ γυναικών ή το χάντμπολ, αγοράζοντας τις πρωταθλήτριες ομάδες.

Όλα αυτά βέβαια θα μοιάζουν με... ανάμνηση από την επόμενη σεζόν, καθώς οι Πειραιώτες κάνουν απότομη στροφή σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Ερασιτέχνη.

Η ατελείωτη ρευστότητα που δημιουργούσε τεράστιες ψαλίδες και μονοπώλιο σε πολλά από τα ομαδικά ερασιτεχνικά σπορ, έκλεισε και πλέον ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μπαίνει σε μία νέα φάση.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Τώρα έχει Στοίχημα με Live Stream* & Cash out* στα διεθνή πρωταθλήματα *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.
Οι ομάδες με μπάτζετ που έφτασε κατά περιόδους στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε πόλο, μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ ανδρών δε μπορούν να ξαναφτιαχτούν για λόγους πολλούς και σύνθετους που θα αναλυθούν μελλοντικά. Σήμερα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ζήτημα που αφορά τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα και την ενημέρωση που έχουν λάβει στα μεγάλα ομαδικά σπορ.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι, στο πλαίσιο αυτό, το πιθανότερο είναι πως η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού δεν θα πάρει μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν στα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι στο χάντμπολ δεν έχει δηλώσει συμμετοχή ο Ολυμπιακός λόγω του covid-19. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι Πειραιώτες, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα δηλώσουν επίσης συμμετοχή:

- Στο μπάσκετ γυναικών όπου τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν σε Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ.

- Στο βόλεϊ ανδρών όπου τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν ακόμη και σε ευρωπαϊκό τελικό.

- Στο βόλεϊ γυναικών όπου έφτασαν στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου.

- Στο χάντμπολ ανδρών.

- Ενώ άγνωστο είναι αν θα δηλώσει συμμετοχή και στο πόλο στο οποίο ο Ολυμπιακός αποτελεί μία από τις σταθερές ευρωπαϊκές δυνάμεις εδώ και πολλά χρόνια.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της νέας οικονομικής πολιτικής και του γεγονότος ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ώστε να μπορέσουν τα τμήματα να σταθούν με αξιοπρέπεια κι εκτός συνόρων. Ήδη μάλιστα υπάρχουν ανοίγματα από την σεζόν που ολοκληρώνεται με ανορθόδοξο τρόπο αυτές τις μέρες, και οι αθλητές ενημερώνονται για το πώς θα εξοφληθούν.

Αυτό αποτυπώνεται γενικώς στα τμήματα του, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν κατεβάσει ταχύτητα και πλέον δεν μπορούν να σταθούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην Ευρώπη. Παρότι πολλά εξ αυτών, σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης για τη χώρα ευημερούσαν λόγω της μεγάλης εισροής εσόδων, δήλωναν συμμετοχή στην κατώτερη ευρωπαϊκή κατηγορία (Eurocup, CEV Cup κλπ) προκειμένου να έχει ελπίδες διάκρισης, αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα το ξαναδούμε να γίνεται πράξη.

Είτε αυτό είναι το χάντμπολ, είτε το βόλεϊ, είτε το μπάσκετ γυναικών κι ως εκ τούτου θα περιοριστεί σε κάποιες διεκδικήσεις ορισμένων εγχώριων στόχων. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστή και επισήμως η πρόθεση του συλλόγου καθώς λήγουν οι διορίες συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι αθλητές και οι προπονητές πάντως σχεδόν σε όλα τα τμήματα έχουν ενημερωθεί ουσιαστικά ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουν χρήση... διαβατηρίων και θα πρέπει να αφοσιωθούν στον εγχώριο ανταγωνισμό κάθε Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμη...