Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου 2-3

Χωρίς ξένο διαγώνιο και ακραίο, ο ελλιπέστατος Φοίνικας έκανε μεγάλη ανατροπή επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και σε συγκλονιστικό ματς έφτασε στο 3-2. Οι Συριανοί θέλουν ακόμα μια νίκη για πρόκριση στον τελικό.
Πηγή: sdna.gr
Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου 2-3

Τεράστιο ματς έκανε ο Μπουτσούγεβιτς στην πάσα. Εντυπωσιακή απόδοση από Κωστόπουλο, Κανέλλο, Μήλη και Στερν. Ο Ολυμπιακός που φάνηκε εντελώς εκτός ρυθμού είχε σε κακό βραδύ τον Φίνγκερ (με δύο δικά του λάθη ο Ολυμπιακός χάνει τα δύο ματς μπολ στα 4ο σετ), δεν πήρε βοήθειες από τον Χουσάι, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Γκέργκι.

Ο Φοίνικας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τρεις φορές μέσα στο ματς αφού ο Ολυμπιακός είχε δύο ματς μπολ στο 4ο σετ και ένα στο κρίσιμο τάι μπρέικ. Οι νησιώτες όμως αντεπεξήλθαν άψογα, διατήρησαν την ψυχραιμία και σημείωσαν μία τεράστια νίκη κάτω από τις συνθήκες που ήρθε.

Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Το βόλεϊ επέστρεψε για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με όλα τα απαραίτητα μέτρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Όπως ήταν λογικό τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Φοίνικας Σύρου μπήκε μουδιασμένοι στο ματς. Τα λάθη κυριάρχησαν στους πρώτους πόντους.

Ο Φοίνικας εκτός της μακράς αποχής είχε να αντιμετωπίσει και τις δύο σημαντικές απουσίες του Φίλιπ Στοΐλοβιτς και του Πέπε Γκονσάλεζ. Η ομάδα της Σύρου με τον Μήλη αιχμή του δόρατος κατάφερε να πάρει διαφορά τριών πόντων με το ξεκίνημα του πρώτου σετ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-15 μετά από λάθος του Κουμεντάκη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με αιχμή το σερβίς του να ισοφαρίσει σε 17-17 με μπλοκ άουτ του Χουσάι. Ο Φοίνικας και πάλι βρήκε τις λύσεις και με Μήλη αλλά και λάθος του Αλβανού ακραίου προσπέρασε με δύο πόντους. Οι Συριανοί έφτασαν στο 20-23 με επίθεση του Κωστόπουλου κατακτώντας τελικά το σετ με 22-25 μετά από χαμένο σερβίς του Ριζόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 6-4 στο δεύτερο με άσο του Κουμεντάκη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπέρασαν για το 7-8 με επίθεση του Στερν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι το 13-13 και το μπλοκ του Μπουτσούγεβιτς.

Οι Πειραιώτες σε εκείνο το σημείο και με το καλό σερβίς του Κουμεντάκη (δύο σερί άσοι) προσπέρασαν για το 20-13 με μπλοκ του Βουλκίδη. Ο Φοίνικας δεν παράτησε το σετ όμως και μετά από άσο του Μπουτσούγεβιτς και δύο σερί λάθη του Φίνγκερ μείωσε σε 21-19 δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Με άουτ του Χουσάι η διαφορά έφτασε στον πόντο (22-21) αλλά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από χαμένο σερβίς του Μήλη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι με το πόδι στο γκάζι στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 9-6 με μπλοκ του Τερβαπόρτι. Οι Πειραιώτες με Χουσάι, Φίνγκερ και Βουλκίδη έφτασαν στο 15-9 δείχνοντας ότι έχουν το πάνω χέρι στο σετ.

Οι Συριανοί προσπάθησαν να μείνουν στο και μείωσαν σε 19-15 με άσο του Στερν. Ένας άσος του Μπουτσούγεβιτς μείωσε ακόμη περισσότερο για τον Φοίνικα όπου δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με τον Ολυμπιακό να κατακτά το σετ με 25-20 και πρώτο χρόνο του Βουλκίδη.

Οι Πειραιώτες πήραν το πάνω χέρι με το ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ο Φοίνικας προσπέρασε με επίθεση του Μήλη και έφτασε στο 14-16 μετά από χαμένη επίθεση του Φίνγκερ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 17-17 με τον Βουλκίδη και προσπέρασε με 19-17 με χαμένη επίθεση του Μήλη.

Με τον Έλληνα κεντρικό να είναι εντυπωσιακός η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ έφτασε στο 23-20 και έδειχνε έτοιμη για τη νίκη και το 1-0 στην ημιτελική σειρά. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 24-22 και το διπλό ματς μπολ μετά από μπλοκ άουτ του Πετρέα. Δύο σερί λάθη του Φίνγκερ σε σερβίς και επίθεση έφεραν ισοπαλία στο σετ (24-24). Με άσο του Χριστόφα ο Φοίνικας έφτασε στο σετ μπολ και κατέκτησε τελικά το σετ με 25-27 μετά από χαμένη επίθεση του Κουμεντάκη.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ματς στο τάι μπρέικ. Ο Φοίνικας μπήκε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 1-5 μετά από άσο του Μπουτσούγεβιτς. Ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε τα όπλα και ισοφάρισε σε 9-9 με μπλοκ του Χουσάι πάνω στον Μήλη. Οι Συριανοί προσπέρασαν και πάλι με 10-12 με μπλοκ του Κανέλλου στον Αλβανό ακραίο.

Οι Πειραιώτες όμως ισοφάρισαν ξανά και με λάθος του Στερν έφτασαν στο 14-13 και το τρίτο ματς μπολ στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πρώτο χρόνο του Κανέλλου και έφτασαν με τη σειρά τους στο ματς μπολ με μπλοκ του Κωστόπουλου στον Φίνγκερ. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν δύο φορές αλλά στο 16-16 ένα πλασέ του Κωστόπουλου και μία επίθεση του Στερν έδωσαν το ματς στον Φοίνικα Σύρου.

Τα σετ: 2-3 (22-25, 25-23, 25-20, 25-27, 16-18)

Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 2-3 (22-25, 25-23, 25-20, 25-27, 16-18)
1/7 (ΕΡΤ -ΟΑΚΑ), 17.00: Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
2/7 (ΕΡΤ -ΟΑΚΑ), 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
3/7 (ΕΡΤ -ΟΑΚΑ), 17.00: Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
4/7 (ΕΡΤ - ΟΑΚΑ) 17.15: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ (αν χρειαστεί)
5/7 (ΕΡΤ -ΟΑΚΑ), 19.00: Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. (αν χρειαστεί)

Διαβάστε ακόμη...