«Γκέλαρε» στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό στην ισοπαλία και να μην τον αφήσει να... ξεφύγει από τον ΠΑΟΚ, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με το τελικό 1-1 του ΟΑΚΑ.
Πηγή: thessports.gr
«Γκέλαρε» στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει «σφυγμό», παρότι παραμένει χαμηλά στην κατάταξη με μόλις δύο βαθμούς μετά από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση, έχασε όμως την ευκαιρία να «ξεφορτωθεί» την... συντροφιά του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα εναντίον της Τότεναμ παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς του «Κλ. Βικελίδης». Κάτι απολύτως λογικό, αφού η βαριά ήττα (4-0) του Παναθηναϊκού έφερε και τις αντίστοιχες ανακατατάξεις. Έξω οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Χατζηγιοβάνης, μέσα οι Σένκεφελντ, Κολοβός και Κουρμπέλης (επέστρεψε από τιμωρία).

Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, «αποκάλυψη» τον Μπαρτ Σένκεφελντ και πολύ θετικούς ανασταλτικά τους Κουρμπέλη, Δώνη, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Παρά τη δεδομένη ανωτερότητα του Ολυμπιακού στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις και είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, είχε τον Σεμέδο σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αμυντική ανισορροπία. Ευτύχησε, ωστόσο, να προηγηθεί στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, μετά από 36 λεπτά παιχνιδιού. Όμως ο Γκερέρο είναι επιθετικός μεγάλης κλάσης και κατάφερε με το αριστερό να στείλει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και μπήκε πολύ δυνατά στο β΄ ημίχρονο, με «αιχμή του δόρατος» το νεαρό Περέα. Στο 58΄ ο Κολομβιανός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σεμέδο και οι γηπεδούχοι είχαν την τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια. Όμως ο Ζοζέ Σα αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ανίκητος, αποκρούοντας την εκτέλεση του Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τα οποία φρόντισε να διορθώσει ο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Καμαρά, Ραντζέλοβιτς). Μετά το χαμένο πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ενέπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και πλησίαζαν τον στόχο τους.

Στο 88΄ ήλθε η ώρα της... εξιλέωσης για τον Μακέντα, που ήταν σε κακή βραδιά. Όμως, με καταπληκτική ντρίπλα στον Μεριά, κέρδισε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιοάν Μολό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 90΄.

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Ινσούα, Χρήστος Δώνης, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μακέντα – Σεμέδο, Γκερέρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρήστος Δώνης (71΄ Μπεκ), Κολοβός, Ζαχίντ (62΄ Μολό), Μπουζούκης, Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουϊ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (66΄ Ραντζέλοβιτς΅), Ποντένσε (90+3΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (69΄ Καμαρά), Γκερέρο.

Διαβάστε ακόμη...