Ο Οντουμ έκανε τη διαφορά

Από esake.gr: Παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις και σημαντικά σκαμπανεβάσματα ήταν το πρώτο μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη.
Πηγή: esake.gr
Ο Οντουμ έκανε τη διαφορά

Καθοριστική μεταξύ άλλων ήταν για τους γηπεδούχους που πήραν το παιχνίδι και το προβάδισμα στη σειρά, ήταν η παρουσία του Τζέικ Οντουμ με κρίσιμους πόντους στο τέλος και συνολικά πολύ καλή εμφάνιση που ήταν ίσως η καλύτερη του στην κατηγορία όπως μαρτυρούν και οι 25 βαθμοί που είχε στο ranking που είναι η καλύτερη επίδοση του -είχε 22 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

*Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 13 πόντους, τέσσερις ασίστ αλλά και εννιά ριμπάουντ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν τα οχτώ ριμπάουντ στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και τον δεύτερο προημιτελικό με το Ρέθυμνο Aegean. Μάλιστα με αυτά τα εννιά ριμπάουντ ο Οντουμ ξεπέρασε τα 100 στο πρωτάθλημα.

*Χωρίς να είναι εύστοχος (4/12 σουτ εντός παιδιάς) ο Κέβιν Λάνγκφορντ βοήθησε τον ΠΑΟΚ σημειώνοντας το τρίτο του "νταμπλ-νταμπλ" στο φετινό πρωτάθλημα με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

*Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους ήταν ο Τζέι Αρ Μπρέμερ. Με αυτούς ξεπέρασε τους 100 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

*Δεν έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης ο Μαρκ Κάρτερ με εννιά πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Η τελευταία από αυτές αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης του για φέτος αφού τέσσερις ασίστ είχε και στα παιχνίδια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου με Αρη, ΑΕΝΚ Δημούλας και Κολοσσό H Hotels.

*Μαζεύοντας τέσσερα ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τα 400 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ είχε τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επιθετική επίδοση του με τους 67 πόντους και μετά τους 65 του τρίτου αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα το 63,63% (7/11) με το οποίο σούταρε από τη γραμμή των βολών ήταν η χειρότερη εντός έδρας επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν το 64,7% (11/17) στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό.

*Οι οχτώ πόντοι του "Δικεφάλου" στην τρίτη περίοδο είναι η χειρότερη επίδοση του στα εντός έδρας ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα φέτος, αφού η προηγούμενη ήταν οι 10 της πρώτης περιόδου του αγώνα με τον Πανελευσινιακό και της τρίτης περιόδου του πρώτου προημιτελικού με το Ρέθυμνο Aegean. Πέτυχε 28 πόντους στην τέταρτη περίοδο για να πάρει τη νίκη αλλά αυτή η επίδοση δεν είναι η καλύτερη του αφού είχε 33 στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries.

ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ

Μπορεί να έχασε ένα παιχνίδι το οποίο είχε στα χέρια του όμως αυτό ήταν ξεχωριστό για τον Αρη αφού ήταν το 150ό του στα πλέι οφ από καταβολής Α1 (από το 1986).

*Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς έδωσε πολύτιμες βοήθειες στο σκοράρισμα με τους 11 πόντους του με τους οποίους μάλιστα ξεπέρασε τους 600 με τον Αρη στο πρωτάθλημα.

*250 παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ συμπλήρωσε σήμερα ο Κώστας Χαρίσης.

*Μακριά από τον καλό εαυτό του στο γήπεδο όπου έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, στην κανονική περίοδο, έμεινε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Βοήθησε με τα οχτώ ριμπάουντ και τις τέσσερις ασίστ, όχι όμως και επιθετικά μένοντας στους έξι πόντους με 2/8 σουτ εντός παιδιάς. Μάλιστα ο νεαρός φόργουορντ του Αρη έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς εύστοχο δίποντο, κάτι που δεν είχε κάνει φέτος πριν το τέταρτο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό.

*Σε ομαδικό επίπεδο και σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που είχε 12 επιθετικά ριμπάουντ, ο Αρης δεν ανανέωσε πολλές επιθέσεις του, έχοντας μόλις τέσσερα. Αυτή είναι ισοφάριση της χειρότερης εκτός έδρας επίδοσης του αφού τόσα είχε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ αλλά και κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean.

*Στον αντίποδα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στους οχτώ πόντους στην τρίτη περίοδο ο Αρης ισοφάρισε την καλύτερη εκτός έδρας αμυντική του επίδοση. Τόσους είχε δεχτεί στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με το Ρέθυμνο Aegean.

Διαβάστε ακόμη...