Λεφτά με ουρά για την κούπα του νέου πρωταθλήματος

Από forzaonline.gr:Μπαίνουμε πια και επίσημα σε μία νέα εποχή σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και το εγχώριο πρωτάθλημα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ελληνική Super League επιστρέφει στις... εργοστασιακές της ρυθμίσεις.
Πηγή: forzaonline.gr
Λεφτά με ουρά για την κούπα του νέου πρωταθλήματος

Στο επόμενο πρωτάθλημα, θα ισχύσει το γνωστό αμερικανικό ρητό: ο πρώτος θα είναι πρώτος και ο δεύτερος... τίποτα.

Ο πρωταθλητής θα παίρνει τα πάντα και οι υπόλοιποι το ξεροκόμματο που περισσεύει. Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα πάρει το ένα και μοναδικό (για τα επόμενα χρόνια) εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και οι υπόλοιποι τρεις «ευρωπαίοι» (ο κυπελλούχος και οι δύο άλλες ομάδες μέσω πρωταθλήματος) θα βολευτούν με μία θέση στα καλοκαιρινά προκριματικά του Conference League.

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και σε ότι αφορά το κομμάτι της διαιτησίας. Οι Έλληνες διαιτητές επιστρέφουν (δριμύτεροι), οι ξένοι θα αραιώσουν σε μεγάλο βαθμό και ο... σώζων ευατόν, σωθήτω!

Αν δεν προκύψει καμία θεαματική μετεκλογική έκπληξη, το φορμάτ του νέου πρωταθλήματος θα παραμείνει αναλλοίωτο (πρωτάθλημα 14 ομάδων, με πλέι-οφ τίτλου ανάμεσα στις 6 πρώτες της βαθμολογίας), κάτι που μετά το φετινό παράδειγμα σημαίνει πως όλοι καταλαβαίνουν πια ότι όλα κρίνονται στην τελική ευθεία, στις αντοχές, στο ποιοτικό βάθος, στο φορμάρισμα την κατάλληλη στιγμή.

Σε ένα πολιτικό και θεσμικό (ΕΠΟ, Super League, ΚΕΔ) επίπεδο που δείχνει ότι θα παραμείνει αναλλοίωτο, οι «ισχυροί» του πρωταθλήματος δείχνουν διατεθειμένοι για επενδύσεις, αυξήσεις μπάτζετ και λεφτά στην αγορά.

Με πολιορκητικό κριό το νέο της γήπεδο που εγγυάται εξωφρενικά έσοδα για τα ελληνικά δεδομένα και την ασύλληπτη συσπείρωση του κόσμο της, η ΑΕΚ εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να κάνει τις μεταγραφικές υπερβάσεις που θα της επιτρέψουν να μπει στους ομίλους του Champions League και θα την βοηθήσουν να απογειωθεί τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μόλις έκανε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζεται πιο πεισμωμένος από ποτέ και δείχνει διατεθειμένος να ρίξει λεφτά για μεταγραφές που έχει να ξοδέψει από την περίοδο των παχέων αγελάδων και της πολυμετοχικότητας.

Ακόμα και ο Ολυμπιακός, που δείχνει ότι θα το πάει κάπως πιο μαζεμένα από πέρσι, προσέλαβε τεχνικό διευθυντή με πολύ ηχηρό βιογραφικό (Αντόνιο Κορδόν) και δείχνει ότι θα κινηθεί πολύ ζωηρά, όπως κάνει κάθε καλοκαίρι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΠΑΟΚ καλείται να φανεί ανταγωνιστικός, με την αποστολή του να είναι ακόμα πιο δύσκολη από πέρσι, αφού έχοντας πιθανότατα το μικρότερο μπάτζετ από τους Big-4 θα πρέπει να είναι πιο εύστοχος, έξυπνος, λειτουργικός, ποδοσφαιρικός από ποτέ, αν θέλει να έρθει από την εξωτερική και να επιχειρήσει την προσπέραση.

Οι ανταγωνιστές του, πάντως, δείχνουν αγριεμένοι με το «καλημέρα». Κι αυτό δείχνει τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που θα έχει η επόμενη χρονιά...

Διαβάστε ακόμη...