ΠΑΟΚ: Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League 2022-23

Από slgr.gr: Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας παρότι συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς (67) σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν που ήταν στη δεύτερη θέση με 64 βαθμούς.
Πηγή: slgr.gr
ΠΑΟΚ: Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League 2022-23

Οι τρεις εκτός έδρας ισοπαλίες στην αρχή του πρωταθλήματος τον κράτησαν σε απόσταση από την κορυφή και δεν μπόρεσε να την καλύψει παρά το αήττητο των 16 αγώνων που έκανε από την 11η αγωνιστική έως και το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Στη διαδικασία των Stoiximan Playoffs ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, αλλά στη συνέχεια έκανε δύο διαδοχικές ήττες που του απαγόρευσαν να διεκδικήσει καλύτερη θέση από εκείνη που είχε πάρει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΘΕΣΗ: 4η

ΝΙΚΕΣ: 19

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 10

ΗΤΤΕΣ: 7

ΤΕΡΜΑΤΑΤΑ ΥΠΕΡ: 57

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 32

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΟΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ 6-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου οδήγησε την ομάδα του ΠΑΟΚ για τέταρτη σεζόν και δεύτερη συνεχόμενη έπειτα από τη διακοπή του 2019-21. Μέσα στη χρονιά συμπλήρωσε 200 αναμετρήσεις στη Super League και ξεπέρασε τα 100 ως τεχνικός του Δικεφάλου. Πλέον είναι ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με 132 αγώνες και άφησε πίσω του τον Λες Σάνον που είχε σταματήσει στους 121 αγώνες. Μπροστά του βρίσκεται μόνο ο Άγγελος Αναστασιάδης με 153.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε 34 ποδοσφαιριστές αυτή τη σεζόν, αριθμός που είναι σε απόλυτα αρμονία με τις συνήθειες των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, όπου είχαν αγωνιστεί από 34 έως 35. Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε συμμετοχή στα περισσότερα από τα παιχνίδια, αφού αγωνίστηκε σε 34. Τη μικρότερη συμβολή είχε ο Νίκολας Κουαλιάτα, ο οποίος μπορεί να μπήκε τρεις φορές ως αλλαγή, αλλά συνολικά αγωνίστηκε 22 λεπτά. Τα περισσότερα παιχνίδια ως αλλαγή τα είχε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος μπήκε 21 φορές από τον πάγκο, ενώ ξεκίνησε μόλις 4 φορές ως βασικός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩ

ΤΕΡΜΑΤΑ

Περισσότεροι από τους μισούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βρήκαν δίχτυα, αφού ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν είχε 16 σκόρερ. Στην πρώτη θέση βρέθηκαν τέσσερις παίκτες με 7 τέρματα, με τους Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Ζίβκοβιτς και Τόμας και ουσιαστικά προσέφεραν τα μισά γκολ της σεζόν για τον Δικέφαλο. Τα 57 τέρματα είναι τα λιγότερα που έχει σημειώσει τα τελευταία επτά χρόνια, αφού το προηγούμενο χαμηλό του ήταν το 2015-16 με 53.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩ

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2023 ο Στέφανος Τζίμας έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2006 που συμμετείχε στη Super League. Μερικές ημέρες αργότερα, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0 σκόραρε και με αυτόν τον τρόπο έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε για 59 χρόνια ο Γιώργος Κούδας. Ο Στέφανος Τζίμας στις 5 Μαρτίου 2023 έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Κούδας όταν είχε σκοράρει στο ΠΑΟΚ – Νίκη Βόλου 1-0 (1/4/64) ήταν 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί στην αναμέτρηση με τον Άρη για την 3η αγωνιστική συμπλήρωσε τα 100 ματς με τον ΠΑΟΚ στην Super League.

O Αντρέ Βιεϊρινια έγινε ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ έφτασε τις 288 συμμετοχές και ξεπέρασε το Νέτο Γκουερίνο, ο οποίο βρισκόταν στην κορυφή από τον Οκτώβριο του 1983, όταν είχε κάνει αγωνιστεί για 287η φορά με τα χρώματα του Δικεφάλου σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και αυτό είχε να συμβεί σε αγώνα κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος από τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, όταν αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Ξάνθη. Τότε προπονητής της ακριτικής ομάδας ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια είχαν μεσολαβήσει 91 αναμετρήσεις, στις οποίες είχαν σημειωθεί 264 γκολ, τα 202 από τον ΠΑΟΚ και τα 61 από τις φιλοξενούμενες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...