Απ’ τα τοπικά της ΕΠΣΜ, στην Τούμπα για τον γύρο του θριάμβου!

Από paok24.com: Η Κ15 του ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στον τελικό με 1-0, χάρη στο γκολ του κεντρικού επιθετικού, Αναστάσιου Σιδηρόπουλου, στο 11ο λεπτό.
Πηγή: paok24.com
Απ’ τα τοπικά της ΕΠΣΜ, στην Τούμπα για τον γύρο του θριάμβου!

Σε μια χρονιά που ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάστηκε να περάσει από πολλά στάδια, βρέθηκε από την συμμετοχή στα τοπικά της ΕΠΣΜ, στον γύρο του θριάμβου στην Τούμπα, με την κούπα!

Η σεζόν ξεκίνησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ψάχνουν έναν τρόπο ώστε να έχουν όσα περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια γίνεται. Είναι τέτοια η οργάνωση του πρωταθλήματος, που οι «ασπρόμαυροι» όντας στον βόρειο όμιλο έχουν ελάχιστα παιχνίδια υψηλής έντασης. Κυρίως με Άρη και Λάρισα, φέτος.

Την ίδια ώρα, οι αντίπαλοι του στο Final-4, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έπαιξαν μεταξύ τους 2 φορές στον νότιο όμιλο ενώ παράλληλα είχαν και τα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Πέρα από αυτά, έπαιξαν με ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει Πανσερραϊκό και Δόξα Δράμας.

Για όλα τα παραπάνω, πάρθηκε η απόφαση ώστε η Κ15 του ΠΑΟΚ να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα U17 της ΕΠΣΜ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να δώσουν πιο δυνατά παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στο τεχνικό team, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα ένα ρόστερ 28 παικτών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να έχει περίπου 5-6 παιχνίδια υψηλής έντασης στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ και άλλα 2-3 στον όμιλο της Super League Κ15. Η ενδεκάδα του χθεσινού τελικού άρχισε να «δένει» μόλις το τελευταίο δίμηνο, με τους 7-8 βασικούς να βρίσκονται στην ομάδα από τις ηλικίες Κ11 και πλέον να γνωρίζονται καλά, έχοντας αποκτήσει την μεταξύ τους συνοχή.

Ο ρυθμός, ήταν ένα από τα κύρια ζητούμενα στην σεζόν, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να αναγνωρίζουν πως στο Final-4 η ομάδα δεν ήταν στα επίπεδα που θα ήθελαν. Άλλωστε, στα πλαίσια της προετοιμασίας και της αύξησης του ρυθμού, επιστρατεύτηκε η Κ16 προκειμένου να δώσει 2 φιλικά -τις τελευταίας μέρες- με αυτήν της Κ15.

Στο όμιλο της ΕΠΣΜ, στον οποίο συμμετείχε, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 5ος, πραγματοποιώντας στα περισσότερα παιχνίδια εκτεταμένο ροτέισον, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος της διαχείρισης που αναφέρθηκε πιο πάνω. Στο πρωτάθλημα της Super League, τερμάτισε πρώτος και με μεγάλη διαφορά.

Η βαθμολογία του ομίλου ΕΠΣΜ:

k15table

Δείγμα της μη ανταγωνιστικότητας είναι το γεγονός πως ο συνολικός συντελεστής τερμάτων του Δικεφάλου, σταμάτησε στο +71, με τον ΠΑΟΚ να έχει σκοράρει 74 γκολ να έχει δεχτεί μόλις 3! Υπήρξε και παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, το οποίο κέρδισε 10-0. Ωραία σαν στατιστικά, αλλά αυτά μεγάλωσαν την ανησυχία των στελεχών στο κομμάτι της ετοιμότητας για ένα Final-4 με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Τελικά, με όλους τους τρόπους που αναλύθηκαν, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να είναι έτοιμος για 2 άκρως ανταγωνιστικά παιχνίδια με τις δυο ομάδες της Αθήνας και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμη...