H αντίδραση Τσέφεριν στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη για ελίτ διαιτητές

Aπό sdna.gr:To SDNA αποκαλύπτει την αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαιτητές από το "πάνω ράφι" στα πλέι οφ της Super League.
Πηγή: sdna.gr
H αντίδραση Τσέφεριν στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη για ελίτ διαιτητές

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" έφερε στο φως την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον ισχυρό άνδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ζητώντας του να έρθουν elite διαιτητές για τη διεξαγωγή των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη πληροφορία πράγματι επιβεβαιώνεται και το SDNA είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή αντίδραση του Αλεξάντερ Τσεφέριν. Αρχικά, να πούμε ότι το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα τον θόρυβο που σηκώθηκε για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, με τα πράγματα να έχουν... αγριέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην προχθεσινή συνάντησή του με τον Τάκη Μπαλτάκο στα γραφεία της ομοσπονδίας, στη Νιόν. Πράγματι, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη συνδρομή του Αλεξάντερ Τσέφεριν για να έρθουν ελίτ διαιτητές στην Ελλάδα.

Όσο για την αντίδραση του τελευταίου; Ξεκαθάρισε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, πως αυτό θα πρέπει να γίνει θεσμικά, λόγω του αυτοδιοίκητου που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί δηλαδή να συνδιαλέγεται ο πρόεδρος της UEFA με τον επικεφαλής μίας κυβέρνησης.

Οφείλει λοιπόν η ΕΠΟ να ζητήσει με επιστολή της τη βοήθεια της UEFA γι' αυτό το θέμα. Όπως κι έγινε τελικά, με τις πληροφορίες του SDNA να αναφέρουν ότι χθες εστάλη επίσημη επιστολή της ελληνικής ομοσπονδίας προς την ευρωπαϊκή με το συγκεκριμένο αίτημα. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έδειξε πράγματι κατανόηση στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να έρθουν διαιτητές από το "πάνω ράφι" για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα. Τόνισε ωστόσο ότι αυτό μπορεί να γίνει θεσμικά και μόνο.

Η ΕΠΟ πάντως ούτως ή άλλως είχε συνταχθεί εξ αρχής με το αίτημα των ομάδων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να περιμένουμε είτε σήμερα το μεσημέρι, είτε αύριο, ότι θα δούμε διαιτητές από τις πρώτες κατηγορίες, στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται. Τόσο για για την προσεχή αγωνιστική, όσο όμως και την εμβόλιμη που ακολουθεί, με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μεταξύ άλλων, αλλά και την επόμενη Κυριακή, με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Διαβάστε ακόμη...