Στόχος Mαρινάκη-Αυγενακη η παραίτηση Μπαλτάκου και προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ!

Από paokday.gr;Το τοπίο ξεκαθάρισε. Οι εξευτελιστικές πράξεις του Ολυμπιακού, η πίεση της Κυβέρνησης μέσω των πρακτικών Αυγενάκη έχουν κοινό στόχο την παραίτηση Μπαλτάκου και την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης.
Πηγή: paokday.gr
Στόχος Mαρινάκη-Αυγενακη η παραίτηση Μπαλτάκου και προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ!

Μόνο αν καθίσει κάποιος και μελετήσει πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, θα καταφέρει να φτιάξει την μεγάλη εικόνα.

Διότι αν εστιάσει μόνο αποσπασματικά σε όσα ντροπιαστικά έχουν γίνει στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ίδιο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποπροσανατολιστεί, να απομακρυνθεί από την αλήθεια.

Τώρα λοιπόν που όλοι οι πρωταγωνιστές έκαναν τις κινήσεις τους, είπαν αυτά που ήθελαν να πουν, έβγαλαν τις συμπεριφορές τους, το τοπίο ξεκαθάρισε.

Οι εξευτελιστικές πράξεις του μεγάλου ποδοσφαιρικού προβλήματος που λέγεται Ολυμπιακός, η πίεση της Κυβέρνησης μέσω των πρακτικών Αυγενάκη έχουν έναν και μόνο κοινό στόχο: την παραίτηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου από την προεδρία της ΕΠΟ και την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης!

Όλη αυτή η πρακτική του Ολυμπιακού, οι φούστες, το υβριστικό φρασεολόγιο, τα «φτου σου ρε αλήτη» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Αχιλλέα Μπέο να παρεμβαίνει φωνάζοντας ταυτόχρονα, «παραιτήσου ρε, δεν έχεις αξιοπρέπεια;», δεν είναι κάτι τυχαίο, ούτε κάτι αποσπασματικό.

Ούτε φυσικά η κίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κωφεύει σε όλες αυτές τις αήθεις και ντροπιαστικές συμπεριφορές των θεσμικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού, αλλά θυμήθηκε να ανεβάσει ξαφνικά χθες το πρωί στο Twitter, την επιθυμία του για εξεύρεση των καλύτερων διαιτητών για τα πλέι-οφ.

Διότι, όλο αυτό το καλά σκηνοθετημένο σκηνικό δεν γίνεται για την παρουσία elite διαιτητών. Όχι. Ακόμα κι αν έρθουν elite διαιτητές, τότε το αφήγημα θα αλλάξει, θα πάει κάπου αλλού.

Ο βασικός στόχος είναι η πλήρης αποδόμηση της σημερινής ΕΠΟ. Όλη αυτή η πίεση, όλη αυτή η συμπεριφορά με τον οχετό από ύβρεις έχει ως στόχο να διαλύσει τις αντοχές του Τάκη Μπαλτάκου και να τον εξωθήσει σε παραίτηση από την προεδρία της ΕΠΟ.

Διότι ο κοινός στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη και της κυβέρνησης (όπως εκφράζεται από τις πρακτικές του Λευτέρη Αυγενάκη) είναι ο αμέσως επόμενος από την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου: Ο ορισμός προσωρινής διοίκησης στην ηγεσία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Μία καλή συντονισμένη, οργανωμένη, σκηνοθετημένη προσπάθεια, που έχει ως σκοπό την επιστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου στον γύψο. Ώστε να κρίνονται τα πρωταθλήματα χωρίς κόπο, άγχος και σασπένς. Ένας να παίρνει τα +40 εκατομμύρια του Champions League. Οι υπόλοιποι ας ζήσουν με τα όνειρα.

Και ποιος είναι αυτός ο τρόπος από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει τόσο παρεμβατικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω του αυτοδιοίκητου;

Μα, η δημιουργία ενός τόσο ασφυκτικά τοξικού κλίματος, που θα εξωθήσει την ηγεσία της ΕΠΟ σε παραίτηση, κάτι που θα φέρει προσωρινή διοίκηση που θα μπορεί να είναι πιο εύκολα ελεγχόμενη από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Όποιος νομίζει ότι το ζήτημα είναι ποιος θα σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της επόμενης εβδομάδας, αν ο διαιτητής για ένα παιχνίδι των πλέι-οφ θα είναι elite ή απλώς πρώτης κατηγορίας, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ο στόχος είναι άλλος. Και το παιχνίδι έχει χοντρύνει πια τόσο πολύ που ξεφεύγει πια πολύ από το αθλητικό έδαφος.

Διαβάστε ακόμη...