Τι ισχύει με την αποβολή του Λουτσέσκου

Από sdna.gr:Την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν την ολοκλήρωση του ντέρμπι στο «Κλ.Βικελίδης» - Τιμωρία μίας αγωνιστικής προβλέπεται για τον Ρουμάνο τεχνικό.
Πηγή: sdna.gr
Τι ισχύει με την αποβολή του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα των PlayOffs, ωστόσο, είχε και παράπλευρες απώλειες λόγω της έντασης και της σύρραξης που προκλήθηκε μετά την ανατροπή του Δικεφάλου.

Ο Βασίλης Φωτιάς που εκτελούσε χρέη τέταρτου διαιτητή στο κλάσικο της Θεσσαλονίκης στο «Κλ.Βικελίδης» κάλεσε τον Σουηδό ρέφερι και μετά τη συνομιλία των δύο, ακολούθησε η αποβολή του προπονητή του ΠΑΟΚ με κόκκινη κάρτα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για την ένταση που δημιουργήθηκε και για το αν ο ίδιος πέταξε πίσω αντικείμενο που δέχθηκε: «Δεν το έκανα ποτέ. Δεχθήκαμε πολλά πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια με νερό. Είμαι πολύ ισορροπημένος άνθρωπος και πάντα λέω την αλήθεια. Έκανα μία κίνηση αλλά δε πέταξα ποτέ στην κερκίδα των φιλάθλων του Άρη».

Εκ των πραγμάτων, θεωρείται βέβαιο πως ο Λουτσέσκου θα τιμωρηθεί με ποινή μίας αγωνιστικής λόγω της κόκκινης κάρτας και ως εκ τούτου θα απουσιάσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 8 του Πειθαρχικού Κώδικα:

«Μία αποβολή, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχου αγώνα (υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρεται στο Φ.Α.),αυτόματα, σε κάθε περίπτωση ακόμα και πριν την έκδοση της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου, επιφέρει τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα, ακόμη και εάν επιβλήθηκε σε έναν αγώνα ο οποίος εν συνεχεία διεκόπη ή ακυρώθηκε».

Διαβάστε ακόμη...