Ανάλυση: Η εξαιρετική κάθετη του Αγκούστο και το γκολ του Τόμας στον Βόλο (pics & vid)

Από paokday.gr: Το PAOKDAY Football Analysis βάζει στο μικροσκόπιο το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Βόλο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Πηγή: paokday.gr
Ανάλυση: Η εξαιρετική κάθετη του Αγκούστο και το γκολ του Τόμας στον Βόλο (pics & vid)

O Nτούγκλας Αγκούστο έχει την μπάλα στην κατοχή του έξω από την μεγάλη περιοχή του Βόλου. Την ίδια στιγμή ο Νάρεϊ έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει την κίνηση του εντός της μεγάλη περιοχής προκειμένου να καταφέρει να πάρει την μπάλα για να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ.

Ο Αγκούστο είναι ένας αμυντικός μέσος που είναι πολύ καλός τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό παιχνίδι. Στην συγκεκριμένη φάση καταφέρνει να κάνει μια κάθετη μεταβίβαση για τον συμπαίκτη του. Κάτι που ίσως από την φωτογραφία πιο πάνω αλλά και από το βίντεο να φαίνεται ότι είναι κάτι εύκολο. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο το απλό είναι και αυτό που δυσκολεύει περισσότερο.

Ο Νάρεϊ μετά την εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Αγκούστο γίνεται ο κάτοχος της μπάλας και παίρνει τα μέτρα που έχει μπροστά του προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει ακόμη καλύτερες συνθήκες για γκολ.

Την ίδια στιγμή ο Τόμας ακολουθεί την φάση και κάνει κίνηση προς την μικρή περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στο δεύτερο δοκάρι, προκειμένου είτε να πάρει την μπάλα από κάποια μεταβίβαση του Νάρεϊ, είτε από κάποια απόκρουση.

Ο Νάρεϊ παίρνει αρκετά μέτρα μέσα στην περιοχή και γίνεται ξεκάθαρο πως δεν θα πάει να τελειώσει ο ίδιος την φάση. Στο σημείο που βρίσκεται άλλωστε δεν έχει πολλές πιθανότητες να σκοράρει από την κλειστή γωνία του τερματοφύλακα του Βόλου.

Γι' αυτό και αποφασίζει να κάνει μια παράλληλη μεταβίβαση μέσα στην μικρή περιοχή του Βόλου και να δώσει την ευκαιρία στον Tόμας να τελειώσει την φάση με καλύτερο τρόπο, έχοντας καλύτερη θέση μέσα στο γήπεδο.

Στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει το γκολ που στο τέλος του δίνει και την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Βόλο.

Δείτε το γκολ και σε βίντεο:

Διαβάστε ακόμη...