ΠΑΟΚ και Δυτική Θεσσαλονίκη οδηγούν Μητσοτάκη στην πόλη

Από sdna.gr:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βάλει μόνο υποψηφιότητα αλλά θα κρατήσει και την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ και Δυτική Θεσσαλονίκη οδηγούν Μητσοτάκη στην πόλη

Το σενάριο κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες στα πηγαδάκια της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει τις επιλογές του για να ισχυροποιήσει το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης. Του προτάθηκε η λύση ενός νέου Καραμανλή στη λίστα των υποψηφίων. Τον υπουργό Υποδομών που θα μπορούσε να μεταπηδήσει από τις Σέρρες.

Το πρόβλημα με τα δημοσκοπικά ποσοστά

Όμως ο Πρωθυπουργός είχε άλλο σχέδιο στο μυαλό του και το επεξεργαζόταν καιρό θέλοντας να λύσει τον γρίφο της αδυναμίας της ΝΔ στην πρώτη εκλογική περιφέρεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και το δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Με τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, με μια επικοινωνιακή πολιτική των 30+1 έργων και 9,3 δις ευρώ για την πόλη, το να εμφανίζουν οι έρευνες 45 μέρες πριν τις εκλογές ένα σχεδόν ισόπαλο αποτέλεσμα ή μια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθος, υπάρχει προβληματισμός.

Δυτική Θεσσαλονίκη και ομιλία στη Σταυρούπολη

Ένας προβληματισμός που αναπαράγεται εδώ και πολλούς μήνες στο επιτελείο του Πρωθυπουργού. Με δύο βασικές δεξαμενές που η ΝΔ υπολείπεται αρκετά. Την δυτική Θεσσαλονίκη και τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η επωδός που υπάρχει είναι ότι γίνονται έργα στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στη δυτική πλευρά της πόλης αλλά αυτά δεν επικοινωνούνται από τα τοπικά στελέχη. Αυτή τη στόχευση είχε και η καμπάνια περί 30+1 έργων που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο με υπογραφή Άκη Σκέρτσου.

Όμως η καμπάνια δεν φαίνεται να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα με τις τελευταίες εξελίξεις με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο να παγώνει τα χαμόγελα. Για αυτό και ο Πρωθυπουργός έρχεται την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, με ξεκάθαρη στόχευση στην δυτική πλευρά της πόλης και ομιλία στο ΔΑΚ Σταυρούπολης.

Χάσμα με τους φίλους του ΠΑΟΚ

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει ο Γιώργος Ορφανός στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης στόχευε τόσο στο κοινό της δυτικής Θεσσαλονίκης όσο και στο κοινό των φίλων και οπαδών του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς όμως για τον Πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός έχει βλέμμα μόνο για τον κεντρικό δήμο.

Τα πεπραγμένα Αυγενάκη όλη την τετραετία και η παραμονή του στην θέση του υφυπουργού Αθλητισμού παρά τις αντιδράσεις, έχει πείσει το κοινό του ΠΑΟΚ ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική τόσο προς την ομάδα όσο και προς τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα και η σιωπή των κυβερνητικών βουλευτών σε όσα έγιναν από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο φίλαθλο κοινό που φαίνεται ξεκάθαρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα κρατήσει και την έδρα

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης ως ένα προσωπικό στοίχημα. Το σκεφτόταν καιρό και περίμενε την απόφαση του Κώστα Καραμανλή.

Και μάλιστα συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι δεν είναι μια συμβολική υποψηφιότητα όπως είναι αυτή στον Έβρο αλλά ο Πρωθυπουργός θα κρατήσει την έδρα στην πόλη.

Μένει να δουμε αν το προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού θα του βγει και η παρουσία του θα αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ. Για την ιστορία το 2019 η ΝΔ έλαβε 35,52% και εξέλεξε 7 βουλευτές σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 31,31% (από τα υψηλότερα πανελλαδικά) και εξέλεξε 5 βουλευτές.

Διαβάστε ακόμη...