«Γκάζια» από Λουτσέσκου: Στρίμωξαν τον Ολυμπιακό, «πόνεσε» η ισοπαλία

Από sdna.gr:«Σκασμένοι» ήταν άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της «μάχης» αυτής - Δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
«Γκάζια» από Λουτσέσκου: Στρίμωξαν τον Ολυμπιακό, «πόνεσε» η ισοπαλία

Σε επίπεδο τακτικής και ποδοσφαιρικής προσέγγισης, ήταν σαφές πως μία ομάδα πήγε για το αποτέλεσμα και το προσπάθησε μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου στρίμωξαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού τον Ολυμπιακό, ο οποίος όταν απορρόφησε την πίεση, έκανε διαχείριση του ματς, αδυνατώντας να κινηθεί ορθολογικά στο γήπεδο, ψάχνοντας είτε μέσω του Μπακαμπού να βγει στο χώρο στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου είτε ποντάροντας στην ατομική ενέργεια παικτών του όπως το σουτ που εξαπέλυσε ο Χάμες Ροντρίγκες και το κλέψιμο της μπάλας από τον Μασούρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής.

Κάτι που αποτυπώνεται και στην στατική ανάλυση του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να δημουργεί σχεδόν τριπλάσιες τελικές έναντι του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε μόλις μία εντός περιοχής. Βεβαίως εδώ υπεισέρχεται το «αν θέλεις να πεις ψέματα, το κάνεις με ασφάλεια μέσω της στατιστικής» και αυτό γιατί οι 17 τελικές του Δικεφάλου δεν αποτυπώνουν με επακριβή τρόπο το πώς κινήθηκε ο ΠΑΟΚ στην τελική πάσα, το πώς εκτέλεσε...

Και γι΄αυτό είχε μεγάλο ενδιαφέρον η ερώτηση προς τον Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του ματς, ότι από τη μία υπήρχε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας και από την άλλη υπήρχε η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τελικές που δύσκολα θα έφερναν το γκολ.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είχε η απάντηση του έμπειρου τεχνικού, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά και δίνοντας επί της ουσίας την απάντηση στο πιάτο πως: «όταν είσαι εγωιστής, δεν αξίζει να κερδίσεις». Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Λουτσέσκου εκφράζει δημοσίως ενόχληση για την εικόνα και κυρίως για τις επιλογές των παικτών του, ενδεικτικό του εκνευρισμού που είχε...

Συζητήθηκε κυρίως στα πέριξ το όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια καθώς ο 19χρονος την «άκουσε» από τον προπονητή του κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Και εδώ ανοίγει μία μεγάλη παρένθεση. Προφανώς ο «Ντέλιας» δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το γκολ που δεν ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχε και αυτός, όπως αντίστοιχα και ο Ολιβέιρα, ο Αουγκούστο, ο Νάρεϊ κ.ο.κ ευκαιρίες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα, να λειτουργήσει πιο ομαδικά... Κάτι που έχει (απο)δείξει πολλάκις όπως στο ματς της Λεωφόρου, «ταϊζοντας» τον Αντρίγια, όπως στη Λαμία με τον Νάρεϊ να μην μπορεί να σκοράρει σε σχεδόν κενή εστία, μετά από καταπληκτική ασίστ του Κωνσταντέλια που θα μπορούσε να τελειώσει και μόνος του το ματς και πάει λέγοντας...

Ο μικρός έχει υπογραμμίσει -μεταξύ άλλων- πως τα τελειώματα δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλά φαίνεται πως το ψάχνει. Και παρακολουθώντας και βιώνοντας την εξέλιξή του, ενός παιδιού που κάνει ήδη αδιανόητα πράγματα στην ηλικία των 19- όλα αυτά φαντάζουν κομμάτια ενός παζλ που τα συνοδεύουν απαραιτήρως και οι φωνές και τα «γκάζια» του προπονητή, στην προσπάθειά του να τον πλάσει, να τον διαμορφώσει, να τον ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Μέχρι εκεί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ανοίγοντας περαιτέρω την κουβέντα, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει πολλά να πει με τους παίκτες του γιατί εχθές «χάθηκε» για τον ΠΑΟΚ το μομέντουμ. Όχι πως αλλάζει κάτι στη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι» αλλά κοιτώντας τις απώλειες βαθμών που μετράει φέτος ο Δικέφαλος, δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει αδικήσει τόσο πολύ τον εαυτό της, να έχει πάρει στο γήπεδο, πολύ λιγότερα απ΄όσα αξίζει. Το γεγονός όμως πως η λήξη του ντέρμπι άφησε σε όλους εντός του ΠΑΟΚ το ίδιο συναίσθημα, δείχνει πολλά για τη νοοτροπία και τη πίστη που υπάρχει στις δυνατότητες τους.

Ένα υστερόγραφο για τον Ίνγκι Ίνγκασον. Είναι ίσως η πρώτη φορά, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, που ο Ισλανδός καταφέρεται εναντίον κάποιου αντιπάλου! Και εχθές σε ερώτηση για τα όσα είπε με τον Παπασταθόπουλο πριν την έναρξη του ματς με αφορμή τη στάση του Ολυμπιακού για ένα πανό, ο Ίνγκασον «απασφάλισε»: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου βιώνω μια τέτοια στάση από ομάδα. Το περιμέναμε από την αρχή ότι δεν ήθελαν να παιχτεί αυτό το παιχνίδι».

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Διαβάστε ακόμη...