Κουτσιαύτης για το πέναλτι του Λεβαδειακού: «Δύσκολη φάση στη φυσική ροή, αλλά δεν υπάρχει παράβαση»

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης μίλησε στο SDNA για τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαδειακός στην Τούμπα, τονίζοντας πως είναι δύσκολη φάση μεν στη φυσική ροή αλλά γι’ αυτό ακριβώς το VAR φώναξε τον διαιτητή, καθώς δεν υπάρχει παράβαση.
Πηγή: sdna.gr
Κουτσιαύτης για το πέναλτι του Λεβαδειακού: «Δύσκολη φάση στη φυσική ροή, αλλά δεν υπάρχει παράβαση»


Για το πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαδειακός κόντρα στον ΠΑΟΚ μίλησε στο SDNA ο Αριστομένης Κουτσιαύτης. Συγκεκριμένα, ο πρώην διαιτητής ανέφερε πως δεν υπάρχει παράβαση και δεν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι, καθώς αν υπάρχει μία μικρή επαφή είναι ανεπαίσθητη δεν δικαιολογεί την πτώση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο SDNA:

«Είναι μια πολύ δύσκολη φάση για τη φυσική ροή του παιχνιδιού. Ο διαιτητής βλέπει τον τερματοφύλακα να κάνει μία κίνηση με το πόδι. Ο παίκτης του Λεβαδειακού πέφτει και ο διαιτητής δίνει το πέναλτι. Ο VAR ενημερώνει τον διαιτητή πως διαφωνεί με το πέναλτι, θεωρεί δηλαδή πως δεν υπάρχει παράβαση και τον καλεί να δει τη φάση ξανά, να κάνει ανασκόπηση. Από το βίντεο που βλέπουμε δεν υπάρχει επαφή και αν υπάρχει μία μικρή επαφή είναι ανεπαίσθητη και δεν δικαιολογεί την πτώση.

Δεν υπάρχει παράβαση και αυτή την μικρή επαφή, αν υπάρχει, την εκμεταλλεύεται ο επιθετικός για να πέσει. Επομένως δεν υπάρχει παράβαση-πέναλτι. Από την υπερπροσπάθεια πέφτει. Αν υπάρχει μία μικρή επαφή είναι όπως σηκώνει το πόδι ο επιθετικός, οπότε δεν στοιχειοθετεί παράβαση.»

Διαβάστε ακόμη...