Ο ΠΑΟΚ πριν και μετά την ήττα στην Ν. Φιλαδέλφεια

Από paok24.com: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Δικεφάλου σε επίθεση, άμυνα και αποτελέσματα
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ πριν και μετά την ήττα στην Ν. Φιλαδέλφεια

Όπως εξελίσσεται η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, την δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να υπάρχει ένα ξεκάθαρο σημείο τομής στους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου. Το πριν και το μετά μιας συγκεκριμένης επίδοσης που παίζει -σαφώς- πολύ μεγάλο ρόλο, στην αγωνιστική εικόνα των «ασπρόμαυρων».

Αυτό το σημείο τομής για τον ΠΑΟΚ, είναι η ήττα από την ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια με 2-0, στις 30 Οκτωβρίου του 2023. Για τον Δικέφαλο του Βορρά, εκείνο ήταν το 12ο επίσημο του παιχνίδι στην σεζόν, ενώ από τότε έχει δώσει άλλα 12. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό, μπορούμε να εξετάσουμε στον ίδιο αριθμό αγώνων, τα επιτεύγματα της ομάδας.

Έχει αναφερθεί πολλάκις τις τελευταίες ημέρες, το ρεκόρ με το οποίο γράφει ιστορία ο ΠΑΟΚ, στις αμυντικές του επιδόσεις. Ποτέ ξανά στην ιστορία του συλλόγου, δεν συναντάται περίοδος 12 αγώνων με μόλις ένα γκολ παθητικό. Και εφόσον μιλάμε για τις δύο 12αδες αγώνων έως τώρα, οι ασπρόμαυροι μέχρι και το ματς με την ΑΕΚ, δέχτηκαν 13 γκολ. Έκτοτε μόνο 1! Σε ίδιο αριθμό αγώνων!

Παράλληλα με την αμυντική του συμπεριφορά, ο Δικέφαλος έχει πετύχει και κάτι εξίσου σημαντικό. Αυτή τη φορά στην επίθεση. Έχει διπλασιάσει το σκοράρισμα του. Από εκεί που μετρούσε 12 γκολ σε 12 παιχνίδια μετά την λήξη του ντέρμπι στην OPAP Arena, κατάφερε και σκόραρε 24 γκολ στα επόμενα 12.

Μέχρι το παιχνίδι ορόσημο (για το οποίο συζητάμε), ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 5 ποδοσφαιριστές του να έχουν βρει δίχτυα. Ντάντας, Μπράντον, Κούρτιτς, Νάρεϊ και Ολιβέιρα ήταν οι μόνοι που είχαν πετύχει γκολ.

Έκτοτε βλέπουμε την λίστα να έχει διευρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στέφαν Σβαμπ, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Τάισον και Κωνσταντέλιας έχουν βάλει το όνομα τους στον πίνακα τον σκόρερ. Οι πέντε, έγιναν δώδεκα!

Όσο αφορά την παραπάνω κατηγορία, και για τους λάτρεις των στατιστικών, ο ΠΑΟΚ μετρά δύο υπέρ του αυτογκόλ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο του Ολυμπιακού και τον Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού, να έχουν πληγώσει την ομάδα του και να έχουν σκοράρει για τον ΠΑΟΚ. Όπως σε όλα τα προηγούμενα, έτσι και εδώ, το ένα πριν και το άλλο μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κλείνοντας, για το σύνολο του Λουτσέσκου, σαφώς εξαιτίας όλων των παραπάνω μαζί, υπάρχει τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα του. Με το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετρούσε 4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες και φυσικά έναν οδυνηρό αποκλεισμό στην Ευρώπη από την Λέφσκι Σόφιας.. Έκτοτε, έχει κερδίσει τα 10 από τα 12 παιχνίδια του, παραχωρώντας και 2 ισοπαλίες σε ΟΦΗ και Ατρόμητο.

Διαβάστε ακόμη...