ΠΑΟΚ, Εθνική, εκτόξευση αξίας και διπλή επιβράβευση!

Από paok24.com: Έχει καταφέρει αρκετά ο Κουλιεράκης μέσα σε ένα εξάμηνο και στον Δικέφαλο το ξέρουν
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ, Εθνική, εκτόξευση αξίας και διπλή επιβράβευση!

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είναι από τα πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν που διανύουμε, με τον Χανιώτη στόπερ να κάνει το «μπαμ» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Δικεφάλου στην Ολλανδία, πείθοντας τον Λουτσέσκου ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί στα πλάνα του, για το κέντρο της άμυνας της ομάδας.

Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ και η διπλή επιβράβευση
Πέρα από τον Ρουμάνο τεχνικό, ο 19χρονος αμυντικός έπεισε και τον ΠΑΟΚ να επένδυση πάνω του. Αρχικά στην ηλικία των 14 ετών, όποτε και ο Δικέφαλος τον απέκτησε από την Ακαδημία στην οποία αγωνιζόταν. Στη συνέχεια – και αφού πέρασε από όλα τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ- στην φετινή σεζόν, όπου του έγινε αναπροσαρμογή συμβολαίου δύο φορές, σε διάστημα 4 μηνών.

Το περασμένο Αύγουστο, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2025, για να φτάσουμε στο χθες και να υπάρξει νέα επέκταση ως την ίδια μέρα έναν χρόνο αργότερανέα επέκταση ως την ίδια μέρα έναν χρόνο αργότερα.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην προετοιμασία, από πέρυσι είμαι που ανέβηκα στο δεύτερο μισό. Είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι ωστόσο. Νιώθω ένα με την ομάδα, οι συμπαίκτες μου με έχουν κάνει να νιώθω άνετα» δήλωνε κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, στο PAOKTV, ενώ σχετικά με τους στόχους του σημείωνε:

«Να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Να βελτιώνομαι για να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στα επίσημα παιχνίδια».

Σε κάθε περίπτωση ο Κουλιεράκης κέρδισε το παραπάνω στοίχημα. Δείχνει να έχει -ανεκτίμητης αξίας για την ώρα- δυνατότητες εξελίξεις που θα τον οδηγήσουν σε μια λαμπρή καριέρα.

Η κλήση στην εθνική, ο τραυματισμός και το ανεπίσημο ντεμπούτο
Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και η σταδιακή εδραίωση του στην βασική ενδεκάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, έφερε και την κλήση του στην εθνική ομάδα ανδρών της Ελλάδας, από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογιέτ. Εκεί στάθηκε άτυχος. Ένα οίδημα στον τετρακέφαλο δεν του επέτρεψε να κάνει ντεμπούτο στα ματς του Nation's League με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πραγματοποίησε ωστόσο το ανεπίσημο ντεμπούτο του με το εθνόσημο, δύο μήνες μετά. Στις 17 Νοεμβρίου η Ελλάδα αντιμετωπισε την Μάλτα σε φιλικό παιχνίδι και ο Κουλιεράκης αγωνίστηκε για 45 λεπτά, από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Η εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας
Στο ξεκίνημα της σεζόν και χωρίς ο κόσμος ακόμα να έχει εικόνα από τον Κουλιεράκη στο επίπεδο της πρώτης ομάδας, η αξία του στο χρηματιστήριο υπολογίζονταν στις 300.000 ευρώ.

Στην ανανέωση που κάνει η έγκυρη ιστοσελίδα, όσο αφορά την αξία των ποδοσφαιριστών, «transfermarkt», ο Κουλιεράκης είδε να εκτοξεύεται με αύξηση 500% και πλέον κοστολογείται στο 1.500.000 ευρώ. Φυσικά το νούμερο είναι ενδεικτικό και κατά προσέγγιση, αλλά και πάλι, αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστή που έχει μόλις 12 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το "μήνυμα" του ΠΑΟΚ
Στην ανάγνωση αυτής της διπλής αναπροσαρμογής μέσα σε 4 μήνες, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θέλησε να επιβραβεύσει τον Κουλιεράκη και παράλληλα να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο, τον έλεγχο στα δικαιώματα του παίκτη.

Με την αύξηση των χρηματικών αποδοχών, καθιστά σαφές πως ο ποδοσφαιριστής θα αμοίβεται με ένα συμβόλαιο που αρμόζει σε παίκτη της πρώτης ομάδας, περνώντας παράλληλα προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο μήνυμα, σχετικά με το πόσα ποντάρει ο σύλλογος πάνω του.

Με τις πρώτες ομάδες να έχουν κάνει ήδη τις ερευνητικές τους επαφές και ερωτήσεις σχετικά με το ποσό κοστολογεί ο ΠΑΟΚ τον ποδοσφαιριστή, στην Μικράς Ασίας εξασφαλίζουν ότι δεν θα τον χάσουν από κάποιον σύλλογο που θα "πατήσει" πάνω στο μικρό συμβόλαιο του παίκτη, φουσκώνοντας του τα μυαλά.

Διαβάστε ακόμη...