«Νικόλας Θεοδότου»: Το «στολίδι» που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ!

Από paok24.com: Η ιστορία πίσω από το όνομα του αθλητικού κέντρου!
Πηγή: paok24.com
«Νικόλας Θεοδότου»: Το «στολίδι» που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ!

Είναι μία σεζόν πρωτόγνωρη, αρκετά διαφορετική απ' όλες τις προηγούμενες. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από το χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν υποχρεώσει τις ομάδες να μείνουν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου 40 μέρες κι άπαντες έψαξαν λύσεις για να διατηρηθούν σε φόρμα μέχρι την επανέναρξη..

O ΠΑΟΚ «μετακόμισε» στην Κύπρο την Κυριακή για την χειμερινή προετοιμασία του, εκεί όπου προπονείται στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο των ακαδημιών της ΑΕΚ Λάρνακας. Ένα προπονητικό κέντρο που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στις 15 Ιουνίου, πριν από σχεδόν πέντε μήνες δηλαδή.

Η ονοματοδοσία του αθλητικού κέντρου

Το όνομα του αθλητικού κέντρου είναι «Νικόλας Θεοδότου», στη μνήμη του 14χρονου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της ομάδας, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε την κοινωνία της Κύπρου. Σημειώνεται ότι ο μικρός αθλητής έδωσε γενναία και σθεναρή μάχη με την επάρατη νόσο. Η φωτογραφία του βρίσκεται στην είσοδο του αθλητικού κέντρου!

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του πατέρα του Νικόλα, Γιώργου Θεοδότου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των δεκαετιών 1990-2000, με σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, την Ομόνοια και πολλές συμμετοχές στην Εθνική Κύπρου.

Φανερά συγκινημένος, τόνισε: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο Νικόλας θα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν όνειρο να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Το όνειρο που είχε κι ο ίδιος, αλλά δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει.

Ο Νικόλας μάς δίδαξε πώς πρέπει να αγωνίζεται ο άνθρωπος όποιες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν στον δρόμο του, χωρίς να λυγίσει ποτέ, χωρίς να παραπονεθεί σε καμία στιγμή της δοκιμασίας του. Μας δίδαξε ότι ο μεγαλύτερος νικητής είναι εκείνος που αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον του, ποτέ δεν τα βάζει κάτω. Ούτε επιτρέπει στους υπόλοιπους να τα βάλουν κάτω. Αυτός ήταν ο Νικόλας μας». Τα λόγια του σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους αλλά και τον πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας.

Το «Νικόλας Θεόδοτου» βρίσκεται σχεδόν πέντε χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Λάρνακας και πρόκειται για το «στολίδι» της Μεγαλόνησου, καθώς ανάλογες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν πολλές στο Νησί. Το προπονητικό κέντρο διαθέτει ένα μεγάλο γήπεδο όπου καθημερινά θα προπονείται ο ΠΑΟΚ, μεγάλα αποδυτήρια και προβολείς σε περίπτωση που η προπόνηση γίνει αργά το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη...