«Το γκολ που έχασα με Άγιαξ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τι ήθελα και πήγα στην παραλία;»

Από repress.gr: Σαν σήμερα στις 3 Αυγούστου του 2016, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας τον Άγιαξ, για τον επαναληπτικό του 1-1 στο Άμστερνταμ για τον Γ' προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.
Πηγή: repress.gr
«Το γκολ που έχασα με Άγιαξ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τι ήθελα και πήγα στην παραλία;»

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε τέλεια το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη μετά από κόρνερ του Γκάρι Ροντρίγκεζ. Ωστόσο εκείνο το παιχνίδι αναμενόταν από όνειρο να γίνει εφιάλτης για τον Κλάους, καθώς σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 23′ και στο 26′, για να φέρει την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μπροστά στο σκορ με 2-0. Επίσης, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σάκχοφ στο 32′ και στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κλάασεν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, έφερε το παιχνίδι σε σκορ παράτασης. Στο 76′ ο Μυστακίδης με μια παλικαρίσια ενέργεια πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα τιμώρησε τον ΠΑΟΚ στο 87′ όταν ο Κλάασεν με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γλύκου για το τελικό 1-2. Το γκολ του Άγιαξ στο 87′ ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια των Ολλανδών στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Gazzetta.gr ο Κλάους είχε μιλήσει για εκείνη την αναμέτρηση και το πόσο επηρέασε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ:

– Είχες δηλώσει πρόσφατα ότι δεν μπόρεσες ποτέ να διαχειριστείς το γκολ που έχασες κόντρα στον Αγιαξ.

«Εκείνο πιστεύω ότι ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είχαμε παίξει στην Ολλανδία και έδωσα την ασίστ στον Τζάλμα. Είχε λήξει 1-1 το ματς αν δεν κάνω λάθος. Παίζουμε μετά στην Τούμπα. Είχαν φαγωθεί όλοι να πάρει επιθετικό ο ΠΑΟΚ. Τότε ήταν που είχαν έρθει στα αυτιά μου τα πρώτα "πού πας μ' αυτόν;". Αρχίζει το ματς εναντίον του Άγιαξ στην Τούμπα και κάνω το 1-0. Αρχηγός. Χάνω ένα, χάνω δεύτερο. Το δεύτερο ήταν τετ α τετ. Έσκαψα τη μπάλα και την έστειλα άουτ. Δεχόμαστε τελικά δύο γκολ και χάνουμε. Μετά εκεί τελείωσα. Έγινε και μια βλακεία. Μας δίνουν ρεπό και πάω στην παραλία. Τι ήθελα και πήγα στην παραλία; Με βγάζουν μια φωτογραφία από πίσω. Τότε κάπνιζα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είχα μόλις σηκώσει ένα ποτήρι και κάνω σε ένα φίλο μου "θες καφέ;". Καθόμουν στην ξαπλώστρα. Πίσω μου, επειδή ήταν ρεζερβέ, υπήρχε ένα μπουκάλι κρασί σε μια παγοθήκη. Κλειστό. Και άρχισαν να γράφουν ότι πίνω, ότι καπνίζω, ότι δεν με πείραξε η ήττα. Έφτασε στον... μεγάλο. Έλεγα από μέσα μου: "Τι τους πείραξε; Ότι χάσαμε ή ότι καπνίζω;" Ότι κάπνιζα το ήξεραν όλοι. Ποιο ήταν το πρόβλημα;»

– Προσπάθησες να βρεις αυτόν που σε τράβηξε φωτογραφία;

«Προσπάθησα, αλλά δεν τον βρήκα. Το άφησα μετά...».

Ο ΠΑΟΚ τελικά είναι εύκολη ή δύσκολη ομάδα;

«Πολύ δύσκολη ομάδα. Για εμάς που ξεκινήσαμε απ' αυτήν την ομάδα, από τις ακαδημίες ειδικά, είναι πολύ δύσκολη, γιατί καταλαβαίνουμε και τη νοοτροπία. Δύσκολη από πολλές απόψεις».

Είναι κι ο κόσμος που το κάνει τόσο δύσκολο;

«Ήταν ο κόσμος που ήταν τόσο διψασμένος για έναν τίτλο και δεν είχε πάρει για πολλά χρόνια. Ήταν τα "πέτρινα χρόνια" που δεν είχε ο ΠΑΟΚ δυνατές διοικήσεις. Ήταν το διάστημα που δεν ήταν δυνατός ο Άρης, ο Ηρακλής είχε υποβιβαστεί κι όλοι περίμεναν από τον ΠΑΟΚ να πάρει τίτλο. Δεν γινόταν το κλικ και στην Ευρώπη, γι' αυτό υπήρχε γκρίνια».

 

Διαβάστε ακόμη...