Οι «μάχες» με την Λέφσκι και η ευχή της ΚΑΕ

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την κρίσιμη ρεβάνς με την Λέφσκι Σόφιας και η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ θυμήθηκε τις αναμετρήσεις της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου κόντρα στους Βούλγαρους το 1985.
Πηγή: thessports.gr
Οι «μάχες» με την Λέφσκι και η ευχή της ΚΑΕ

Τότε είχε δημιουργηθεί ανάλογο σκηνικό με το σήμερα, αφού ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, είχε γνωρίσει βαριά ήττα στην Βουλγαρία, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στην ΠΑΕ, τονίζοντας ότι οι παίκτες του Δικεφάλου θα πρέπει να πιστέψουν στην πρόκριση.

Αναλυτικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Εμείς έχουμε χρόνο ακόμη μέχρι να έρθει η ώρα να μπούμε ξανά στο γήπεδο.

Οπότε και αυτή η εβδομάδα έχει έντονη ευρωπαϊκή αύρα λόγω της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ.

Το μυαλό μας είναι εκεί και στέλνουμε από σήμερα όλη μας την θετική ενέργεια στην ομάδα ποδοσφαίρου, με μία ιστορία από τον Οκτώβριο του 1985!

Ήταν και τότε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας, στον πρώτο προκριματικό γύρο, αλλά για το μπάσκετ και το Κύπελλο Κόρατς!

Η εντελώς απρόσμενη και βαριά ήττα με 105-87 στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Σόφια, δημιούργησε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τον επαναληπτικό. Η διαφορά των 18 πόντων δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί...

Ο ΠΑΟΚ όμως τα κατάφερε, έστω και στο τέλος! Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Σταυρόπουλος έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Μπίλι Βάρνερ και ο Αμερικανός (που τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους) με καλάθι και συμπληρωματική βολή διαμόρφωσε το τελικό 104-83 που έδωσε την μεγάλη πρόκριση στον ΠΑΟΚ!

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από εκεί το παιχνίδι. Οι δύο Αμερικανοί παίκτες του ΠΑΟΚ, Μπίλι Βάρνερ και Μαρκ Σίμπσον (

Διαβάστε ακόμη...