«Για τον ΠΑΟΚ είναι ματς ζωής ή θανάτου, για τη Λέφσκι μία μεγάλη ευκαιρία»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του ΠΑΟΚ από την πλευρά των Βούλγαρων: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πλούσιος, πετυχημένος και αναπτυσσόμενος σύλλογος. Η Λέφσκι παλεύει για την ύπαρξή της, αυτά είναι τα ατού της!». Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη αναμέτρηση της Λέφσκι με τον ΠΑΟΚ, με τους Βούλγαρους να εστιάζουν όλο και περισσότερο στους Θεσσαλονικείς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει η ανάγνωση των ατού που έχει η Λέφσκι έναντι του ΠΑΟΚ, σύμφωνα πάντα με τον Τύπο στην γείτονα χώρα... Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η Λέφσκι έχει την ευκαιρία της, αν και όλα τα οικονομικά και ποδοσφαιρικά πλεονεκτήματα δείχνουν να είναι στο πλευρό των Ελλήνων. Σε τι μπορεί να βασιστεί η ομάδα του Στάνιμιρ Στοΐλοφ; Πρώτα απ΄όλα, πάνω στον ίδιο! Ο Στοΐλοφ δεν είναι τόσο ρομαντικός που θα πάει να παίξει στα ίσα. Δεν θα κυνηγήσει πάση θυσία την κατοχή της μπάλας αλλά μπορεί να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ», υπογραμμίζοντας πως: «Το μεγάλο ατού της Λέφσκι είναι ο προπονητής, που αν δεν ήταν Βούλγαρος, θα είχε φτιάξει εδώ και καιρό όνομα στη Δυτική Ευρώπη». Απο sdna.gr: Παράλληλα, το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να υποτιμήσει τη Λέφσκι μπορεί να παίξει ρόλο αλλά όπως τονίζουν:
Πηγή: sdna.gr
«Για τον ΠΑΟΚ είναι ματς ζωής ή θανάτου, για τη Λέφσκι μία μεγάλη ευκαιρία»

«Δεν μπορούν να βασιστούν εκεί: «Στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα σοβαροί επαγγελματίες που ξέρουν ότι πληρώνονται καλά για να κάνουν τη δουλειά τους. Για τους Έλληνες βέβαια αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, έδωσαν αρκετά φιλικά απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, ωστόσο, έχει διαφορά από τους επίσημους αγώνες. Και εδώ η Λέφσκι έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς έχει βιώσει ήδη αγώνες υψηλής πίεσης. Για τον ΠΑΟΚ, αυτά τα ματς είναι ζωή και θανάτου. Για τη Λέφσκι είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως όλη η πίεση, στο ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού, «μπορεί να είναι μόνο στους ώμους του Ραζβάν Λουτσέσκου».

 

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι όλα ρόδινα στη Λέφσκι δεδομένου πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με μία πρόκριση θα μπορούσε να λύσει ορισμένα από αυτά: «Η κλήρωση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά θα μπορούσε να αποδειχτεί και μια μεγάλη ευκαιρία για τη Λέφσκι».

Προχωρώντας παρακάτω, επισημαίνουν πως: «Η Λέφσκι θα είναι λίγο πολύ μυστήριο για τους Έλληνες. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο -βέβαια- δύσκολα μένει κάτι κρυφό. Για τους περισσότερους παίκτες είναι μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν σε άλλο επίπεδο. Ένα θαύμα κόντρα στον ΠΑΟΚ τους στέλνει σε άλλο επίπεδο, πλασάροντας καλύτερα τον εαυτό τους.

Οι Μπλε μπορούν να εκπλήξουν τον ΠΑΟΚ. Η Λέφσκι χρειάζεται δυναμισμό, ταχύτητα, λογική και τύχη. Είναι βέβαιο πως ο προπονητής της Λέφσκι θα βρει κάτι για να εγκλωβίσει τον αντίπαλο και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πλούσιος, επιτυχημένος και αναπτυσσόμενος σύλλογος. Η Λέφσκι παλεύει για την ύπαρξή της».

Μάλιστα, κάνουν ειδική μνεία και στην υποστήριξη που θα έχουν από τον κόσμο τους, τονίζοντας πως: «τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι θα παίξουν 12 εναντίον 11» ενώ αναλύουν και ιστορικά τις δύο ομάδες...

Διαβάστε ακόμη...