Προπονητής τερματοφυλάκων Άγιαξ στο PAOK24: «Να είστε σίγουροι για την επιλογή Κοτάρσκι»

Από paok24.com:Μία από τις μεταγραφές που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα έως τώρα είναι αυτή του 22χρονου τερματοφύλακα, Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για να αποτελέσει τoν βασικό κίπερ του Δικεφάλου.
Πηγή: paok24.com
Προπονητής τερματοφυλάκων Άγιαξ στο PAOK24: «Να είστε σίγουροι για την επιλογή Κοτάρσκι»

Ο νεαρός Κροάτης την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός από τον Άγιαξ στην Γκόριτσα. Ο Αίαντας είναι συνδεδεμένος με το ολοκληρωτικό, το επιθετικό ποδόσφαιρο, το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό στους τερματοφύλακες. Αν δει ωστόσο κάποιος την ιστορία θα αντιληφθεί την παράδοση του Άγιαξ, εκτός από καλούς παίκτες μέσο-επιθετικά να βγάζει και τερματοφύλακες.

Τα παραδείγματα πολλά με ονόματα όπως οι Φαν Ντερ Σααρ, Ονάνα, ο Στεκέλενμπουργκ, αλλά και παλιότερα οι Στάνλει Μέντσο, Πιτ Σράιφερς, Χαντς Στούι και πολλοί άλλοι.

Το PAOK24 θέλοντας να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τον νεαρό Κροάτη πορτιέρε, επικοινώνησε με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Άγιαξ, Anton Scheutjens, ο οποίος χαίρει τεράστιας εκτίμησης από τον κόσμο του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ο Ολλανδός παλαίμαχος τερματοφύλακας «έπλεξε» το εγκώμιο του Κροάτη, σημειώνοντας ωστόσο και τα στοιχεία του παιχνιδιού του που θα πρέπει να βελτιώσει.

Συνεργαστήκατε με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ. Ο ΠΑΟΚ όπως γνωρίζετε απέκτησε τον νεαρό για τέσσερα χρόνια. Θα θέλαμε τη γνώμη σας.

«Ο Ντομινίκ είναι ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας, εργατικός και αποφασιστικός. Είναι δυνατός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και μπορεί να παίξει εξαιρετικά με την μπάλα στα πόδια. Δυστυχώς, θα έπαιρνε λίγο έως καθόλου χρόνο μαζί μας. Είχε ολοκληρώσει τη πορεία του στην δεύτερη ομάδα και έπειτα είχε πολύ ανταγωνισμό στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ. Μπόρεσε πέρσι να κάνει μια γεμάτη σεζόν στην Κροατία και έτσι κέρδισε επάξια τη μεταγραφή του στην ΠΑΟΚ. Μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται εκεί. Ο ΠΑΟΚ να είστε σίγουροι ότι έκανε μια πολύ καλή επιλογή με τον Ντομινίκ.»

Πολλοί εκφράζουν επιφυλάξεις λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Πιστεύετε θα μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση του να αγωνίζεται σε μία μεγάλη ομάδα που διεκδικεί τίτλους;

«Αυτός μπορεί. Πνευματικά είναι πολύ δυνατός και θα τον χαρακτήριζα ατάραχο. Είναι φυσικά στα πρώτα του βήματα και δεν είναι έμπειρος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Από την άλλη έχει την ικανότητα να κερδίσει αγώνες για τον ΠΑΟΚ.»

Ποιά στοιχεία στο παιχνίδι του θεωρείτε ότι θα πρέπει να βελτιώσει;

«Πολλές φορές κρατάει την μπάλα περισσότερο απ' όσο πρέπει. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την καθοδήγηση που δίνει στους συμπαίχτες του και γενικότερα η επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα την ώρα του αγώνα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μπορεί επίσς να αναπτυχθεί στις βαθιές μπαλιές πίσω από την άμυνα, όμως αυτό πολλές φορές είναι και θέμα εμπειρίας.»

Πιστεύετε λοιπόν ότι αποτελεί καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ;

«Φυσικά. Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή και πιστεύω πως θα βοηθήσει στο μέγιστο με τις ικανότητες που έχει τον ΠΑΟΚ.»

Διαβάστε ακόμη...