Η (θορυβώδης) επιρροή του Ζοσέ Μπότο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ (video)

Από bnsports.gr:Η πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο στα μέσα της περασμένη σεζόν, ήταν μία από τις πιο καίριες αποφάσεις του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στο... πετσί του τι εστί επενδύσεις, πωλήσεις αλλά και σωστές μεταγραφές, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να διαμορφώσει σωστά το ρόστερ του Δικεφάλου.
Πηγή: bnsports.gr:
Η (θορυβώδης) επιρροή του Ζοσέ Μπότο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ (video)

Από τον περασμένο Γενάρη έχει δείξει ήδη τι μπορεί να προσφέρει και το φετινό καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει δυναμικά για τον Δικέφαλο. Ο Πορτογάλος έχει βάλει το... χεράκι του σε ουκ ολίγες υποθέσεις, με τις περισσότερες από αυτές να κοιτούν και στο μέλλον. Το BN Sports σας ξεχωρίζει τις υποθέσεις που έχει «κλείσει» αλλά και αυτές που θα... κλείσουν στο προσεχή διάστημα.

Νίκολας Κουαλιάτα
Είναι χρονικά η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, που μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports μόλις ανακοινώθηκε από τον Δικέφαλο, είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μοντεβιδέο και ο ελληνικός σύλλογος χρειάστηκε να δαπανήσει 1,8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Ουρουγουανός άσος μέτρησε συνολικά 78 συμμετοχές με απολογισμό επτά γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δείχνει πόσο έτοιμος είναι για να πρωταγωνιστήσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Φυσικά, χρειάζεται την απαραίτητη προσαρμογή.

Ράφα Σοάρες
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μετά την αποχώρηση του Γιαννούλη, ο Δικέφαλος είχε τεράστιο θέμα στη συγκεκριμένη θέση και ο Μπότο κλήθηκε να το... διορθώσει. Πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος, ο Δικέφαλος έκανε άμεσες κινήσεις και έκανε δικό του τον Ράφα Σοάρες που είχε μείνει ελεύθερος από τη Γκιμαράες.

Ο 27χρονος μπακ έκανε εξαιρετική σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα καθώς είχε απολογισμό οκτώ ασίστ και δύο γκολ σε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να ψαχτεί για κάτι καλύτερο. Ο Μπότο κινήθηκε αστραπιαία και μέσα σε λίγες μέρες έκανε τον Πορτογάλο άσο να υπογράψει στον ΠΑΟΚ.

Αντρέ Ρικάρντο
Ακόμα μία μεγάλη επένδυση από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί η μεταγραφή του αλλά είναι θέμα χρόνου ο Αντρέ Ρικάρντο να πάρει το αεροπλάνο και να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θεωρείται από τα κορυφαία πρότζεκτ των ακαδημιών της Φαμαλικάο αλλά αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο αφού θέλει να δοκιμάσει αλλού την τύχη του.

Και εδώ, μπήκε σφήνα ο ΠΑΟΚ. Ο ελληνικός σύλλογος πρόλαβε κάθε ομάδα της Πορτογαλίας και έκλεψε την υπογραφή του νεαρού μεσοεπιθετικού, ο οποίος είναι μία μεγάλη επένδυση για το μέλλον της ομάδας. Με τη θυγατρική του συλλόγου είχε 14 γκολ σε 38 ματς ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί και σε τέσσερα ματς με την πρώτη ομάδα. Τώρα, θα δείξει από που θα ξεκινήσει.

Ντομινίκ Κοτάρσκι
Μπορεί ο Άγιαξ να τον θεωρούσε ως το μελλοντικό αστέρι των καρέ αλλά εν τέλει, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι επέλεξε να αφήσει το Άμστερνταμ και να διεκδικήσει την τύχη του αλλού. Ο 22χρονος πορτιέρο αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γκόριτσα και πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Κροατίας με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι, σύλλεξε τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων, μεταξύ αυτών και του ΠΑΟΚ. Η εξέλιξη που περίμενε υπομονετικά ο Δικέφαλος, έγινε. Η Γκόριτσα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς και τον απέκτησε έναντι ενός εκατ. ευρώ, κάτι που σύμφερε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε πως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχώρησε, αφήνοντας ορφανά τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ.

Τιάγκο Ντάντας
Από τα τοπ ταλέντα της Μπενφίκα την τελευταία 5ετία. Ο Τιάγκο Ντάντας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τα μικρά κλιμάκια του πορτογαλικού συλλόγου και τις εξαργύρωσε με έναν δανεισμό στη Μπάγερν Μονάχου, στην οποία όμως δεν καθιερώθηκε.

Ωστόσο, ο δανεισμός στην Τοντέλα τον επανάφερε στο προσκήνιο και ο Ζοσέ Μπότο τον γνώριζε από τότε που ήταν στους «αετούς». Με συνοπτικές κινήσεις και ένα έξυπνο deal (οψιόν πέντε εκατ. ευρώ για το 50% και οκτώ εκατ. ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του), τον έντυσε στα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Γιόαν Σάστρε

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, βρίσκεται από τον περασμένο Γενάρη στον ΠΑΟΚ. Ο Γιόαν Σάστρε αποκτήθηκε για να ενσωματωθεί στη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου και οι εμφανίσεις του άφησαν ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις, κάνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς και να τον κάνει δικό του.

Ο 24χρονος Ισπανός κόστισε 400 χιλιάδες ευρώ για να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί εξίσου προσωπική επιλογή του Ζοσέ Μπότο. Οι 16 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν αρκετές για να δώσουν αίσθηση αυτοπεποίθησης στην ομάδα.

Ίβαν Νάσμπεργκ
Η μαζική αποχώρηση των στόπερ στον ΠΑΟΚ, έκανε τον Ζοσέ Μπότο να κινητοποιηθεί άμεσα για την κάλυψη της θέσης. Η επιτυχία του Ισλανδού Ίνγκασον, έκανε τον Πορτογάλο να κοιτάξει την αγορά στη Βόρεια Ευρώπη και στη Νορβηγία, βρήκε ακριβώς αυτό που ήθελε. Ο Ίβαν Νάσμπεργκ είναι ο εκλεκτός για μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας.

Ο 26χρονος άσος είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα έπειτα από έξι χρόνια στην πρώτη ομάδα της Βαλερένγκα και ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία μαζί του. Ο ίδιος, έχει φτάσει τα 145 παιχνίδια με την ομάδα της Νορβηγίας, λαμβάνοντας ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Δικέφαλος, ωστόσο, μοιάζει ως το επόμενο σκαλοπάτι της καριέρας του.

 

 

Διαβάστε ακόμη...