«Χτύπημα» με Ντάντας, λεπτομέρειες για το deal ΠΑΟΚ - Μπενφίκα!

Από sdna.gr:Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα ανοίγει το δρόμο της απόκτησης του Τιάγκο Ντάντας με τη μορφή δανεισμού - Ο 21χρονος κεντρικός χαφ προβάρει τα ασπρόμαυρα με τον Ζοσέ Μπότο να ετοιμάζει νέο «χτύπημα» από την Πορτογαλία!
Πηγή: sdna.gr
«Χτύπημα» με Ντάντας, λεπτομέρειες για το deal ΠΑΟΚ - Μπενφίκα!

Τον περασμένο Γενάρη βρέθηκε στο μικροσκόπιο του ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι επιτελείς του Δικεφάλου και οι εκπρόσωποί του... ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι, με τον ατζέντη του να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο SDNA: «Ας το δούμε στην επόμενη μεταγραφική περίοδο...», προσυπογράφοντας πως ταιριάζει τόσο στη φιλοσοφία του Ζοσέ Μπότο όσο και στου Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όπως και έγινε!

Η περίπτωση του 21χρονου της Μπενφίκα επανήλθε στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ έξι μήνες μετά το πρώτο φλερτ που υπήρχε μαζί του. Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Ζοσέ Μπότο, έφερε εις πέρας την υπόθεση, έχοντας ως σύμμαχό του τον Ντάντας προκειμένου να βρεθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ! Απομένουν λεπτομέρειες για να επικυρωθεί η συμφωνία και το deal (σ.σ. να καθοριστεί η οψιόν) και ο Ντάντας να αποκτηθεί ως δανεικός!

Μετά το τέλος του δανεισμού του στην Τοντέλα (σ.σ. 34 εμφανίσεις με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ), ο Ντάντας επέστρεψε στην Μπενφίκα, όπου ανήκει, ξεκινώντας προπονήσεις με την ομάδα της Λισαβόνας. ΠΑΟΚ και Μπενφίκα όμως έφτασαν σε απόλυτη συμφωνία και η παραμονή του στην Πορτογαλία θεωρείται πλέον υπόθεση λίγων ημερών καθώς το μέλλον του είναι συνυφασμένο με τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, αν και το συμβόλαιο του εκπνέι το 2024!

Μάλιστα, πρόπερσι είχε βρεθεί στη Γερμανία και τις τάξεις της Μπάγερν Μονάχου, μετά από σχετική απαίτηση του τότε προπονητή των Βαυαρών, Χάνσι Φλικ. Με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν κατέγραψε δύο συμμετοχές, ενώ έπαιξε και σε επτά παιχνίδια με την Β' ομάδα. Ο νεαρός κεντρικός χαφ με επιθετικές αρετές θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκε γι' αυτόν και εν τέλει τον απέκτησε η Μπάγερν, είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προκαλεί η περίπτωσή του!

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 24 Δεκεμβρίου του 2000 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της Μπενφίκα, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα των «αετών», πραγματοποιώντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 21 Δεκεμβρίου του 2019, αγωνιζόμενος για 4 λεπτά στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τη Βιτόρια Σετούμπαλ. Κυρίως, ωστόσο, εκείνη τη σεζόν, αγωνιζόταν και στην δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, καταγράφοντας στην δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, 49 συμμετοχές με 5 γκολ και 6 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές στο Youth League, μετρώντας έξι γκολ και δύο ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...