Φιλικό παιχνίδι με τον γαλλικό στόλο! (1926)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 6/6/1926, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή, την ομάδα του γαλλικού στόλου...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φιλικό παιχνίδι με τον γαλλικό στόλο! (1926)

Με τον Δικέφαλο του Βορρά να μετράει μόλις 2,5 μήνες ζωής (!), ασφαλώς το παιχνίδι αποκτά ιστορική σημασία, όχι βέβαια για το μέγεθος του αντιπάλου, αλλά για την διεξαγωγή του, καθώς ήταν από τα πρώτα που έδωσε ο ΠΑΟΚ μετά την έγκριση του καταστατικού του από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (20/4/1926)!

Για την ιστορία ο Δικέφαλος με τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη (Κωτσαράς) στον πάγκο του, πήρε μια άνετη νίκη με 9-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο.

Εκείνα τα χρόνια συνηθιζόταν πάντως οι ομάδες να δίνουν φιλικά παιχνίδια με πολεμικά πλοία που βρισκόταν αγκυροβολημένα για κάποιες μέρες στα ελληνικά λιμάνια, μόνο που κάποιοι που κατοικοέδρευαν στη Νότια Ελλάδα ... το παράκαναν!

Τη σεζόν 1925-1926, ο ΠΑΟΚ έδωσε 10 φιλικά παιχνίδια με ελληνικές ομάδες, τρία με ομάδες του εξωτερικού, αλλά η μεγάλη ώρα για να ανοίξει τα φτερά του ο Δικέφαλος αετός, δεν είχε έρθει ακόμη.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ, όπως παρουσιάστηκε στα φιλικά παιχνίδια εκείνης της περιόδου: Μακαρονόπουλος, Αρμάς, Βεντουρέλης, Γεωργιάδης, Σκέμπερ, Φωτάκης, Καρυωτάκης, Αμπατζόγλου, Πάγκαλος, Κουντουρίδης, Λιανόπουλος.

Δύο από τους παραπάνω παίκτες, ο Αμπατζόγλου και ο Κουντουρίδης, ανήκαν σε Ηρακλή και Άτλαντα αντίστοιχα, αλλά συμμετείχαν σε δύο και ένα φιλικά του ΠΑΟΚ, φορώντας τη φανέλα με το τετράφυλλο τριφύλλι.

Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1925-1926, όπως παρατάχτηκε σε κάποιο από τα παιχνίδια του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης.

Όρθιοι από αριστερά: Ανδρεάδης Κ., Γεωργιάδης, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Βλάχος, Πάγκαλος, Ανδρεάδης Χ., Παντερμαλής (διακρίνεται ελάχιστα στα δεξιά). Καθιστοί: Βεντουρέλης, Μακαρονόπουλος, Χρηστίδης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...