Rival Analysis: Το προφίλ του Απόλλωνα Σμύρνης

Από paokfc.gr: Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα αναλυτικά αφιέρωμα στον Απόλλωνα Σμύρνης, αντίπαλό μας για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten 2021-22.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ του Απόλλωνα Σμύρνης

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για την Ελαφρά Ταξιαρχία, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, που η ομάδα εξασφάλισε σχετικά άνετα την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Απόλλωνας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με εννιά βαθμούς. Συνολικά στα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει, μετράει μόλις μία νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην αρχή του πρώτου γύρου, έξι ισοπαλίες και 11 ήττες!

Αντίστοιχη πορεία και στο Κύπελλο Ελλάδας όπου η αθηναϊκή ομάδα έμεινε εκτός από τον 5ο γύρο του θεσμού, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Κηφισιά.

Η κακή αγωνιστική εικόνα έχει οδηγήσει την διοίκηση της ομάδας σε «αρκετές» αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Τζιανλούκα Φέστα ήρθε να βελτιώσει την ομάδα και να τη βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά κι αυτός απομακρύνθηκε γρήγορα. Ο Λευτέρης Βελέντζας πέρασε ως υπηρεσιακός από τον πάγκο, για να έρθει ο Μάρκο Γκρότε.

Οι άνθρωποι της ομάδας πόνταραν πολλά στον 49χρονο Γερμανό αλλά η θητεία του κράτησε μόλις πέντε αγώνες. Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, ανακοινώθηκε από την ομάδα πως νέος προπονητής θα είναι ο Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος θα πιάσει άμεσα δουλειά και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Το βασικό πρόβλημα του Απόλλωνα είναι η επιθετική συγκομιδή. Με μόλις επτά τέρματα ενεργητικό είναι μακράν της δεύτερης η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, απόδοση που έχει στερήσει πολλούς κρίσιμους βαθμούς.

Το ρόστερ δεν στερείται ποιότητας, διαθέτοντας έμπειρους παίκτες και ταλαντούχους, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να είναι ιδιαίτερα δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Ο δεξιός εξτρέμ Γιάννης Γιαννιώτας, που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια, ο Νίκολα Γιακιμόβσκι από την ΑΕΛ, ο Νορβηγός στόπερ Τόμας Ρόγκνε, που ήρθε ως ελεύθερος από την Λεχ Πόζναν, ο Ραμάν Χιμπσά απ’την Μπόχουμ, ο κεντρικός επιθετικός Μικαλάι Σίγκνεβιτς, ο 24χρονος Γερμανός μέσος, Κάρλος Σίκιντζερ, από την Σαντχάουζεν και ο 26χρονος διεθνής Σλοβένος γκολκίπερ Γκρέκα Σόρτσαν, ήρθαν να καλύψουν τα κενά και να δυναμώσουν την ομάδα στην δύσκολη μάχη που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά η αποστολή του Απόλλωνα για το παιχνίδι με τον Δικέφαλο αποτελείται από τους:

Κότσαρης, Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Ραΐλι, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Βιτλής, Φατιόν, Παπαγεωργίου, Κάστρο, Μαρτίνεζ, Κραγιόπουλος, Γιαννιώτας, Παμλίδης, Τσιλούλης, Σίνιεβιτς, Βαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης.

Διαβάστε ακόμη...