Πώς ακυρώθηκε το 0-1 του ΟΦΗ και δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Η αβλεψία του βοηθού και του Φωτιά έφερε τα πάνω κάτω στην Τούμπα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε κάτι πρωτοφανές στη Super League που έχει επαναληφθεί μόνο στα διεθνή γήπεδα.
Πηγή: sdna.gr
Πώς ακυρώθηκε το 0-1 του ΟΦΗ και δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς προσπάθησε να σεντράρει στην περιοχή του ΟΦΗ από τα δεξιά με τον Βούρο να αποκρούει την μπάλα η οποία βρήκε στο χέρι του.

Βοηθός και Φωτιάς δεν έδειξαν το σημείο του πέναλτι και ο ΟΦΗ βγήκε στην κόντρα, με τον Τσιλιανίδη να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με τα πανηγύρια των Κρητικών να διαρκούν για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο VAR έκανε παρέμβαση και ζήτησε από τον Φωτιά να εξετάσει την προηγούμενη φάση με πρωταγωνιστές τους Ζίβκοβιτς-Βούρο, στο video, με τον διαιτητή αφού τσέκαρε την φάση να ακυρώνει το γκολ των Κρητικών δείχνοντας το σημείο του πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, σε μια φάση που θύμισε αρκετά το προ διετίας ματς της ΣΠΑΛ με την Φιορεντίνα.

Τότε, στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΣΠΑΛ και την Φιορεντίνα και με το σκορ στο 1-1, η ΣΠΑΛ πέτυχε γκολ με τον Βαλότι και παίκτες και οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας πανηγύριζαν για το 2-1.

Ωστόσο, ο διαιτητής Παϊρέτο ειδοποιήθηκε, από τους ανθρώπους που χειρίζονταν το VAR, πως 35 δευτερόλεπτα πριν, στη μεγάλη περιοχή της ΣΠΑΛ, υπήρχε πέναλτι, υπέρ της Φιορεντίνα, σε μαρκάρισμα του Φελίπε στον Κιέζα!

Ο διαιτητής έσπευσε να δει το βίντεο, διαπίστωσε πως όντως υπήρχε παράβαση και έτσι ακύρωσε το γκολ της ΣΠΑΛ, έδωσε πέναλτι στη Φιορεντίνα και ο Βερετούτ έκανε το 1-2.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμη...