«Γρήγορος, σκληρός και κομβικός για την ομάδα του ο Σάστρε»

Από sdna.gr : O Ισπανός δημοσιογράφος Τόνι Τεράδες μιλάει στο SDNA και περνάει από ακτίνες... Χ τον Γιοάν Σάστρε, που προβάρει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορέι να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για τους "ασπρόμαυρους".
Πηγή: sdna.gr
«Γρήγορος, σκληρός και κομβικός για την ομάδα του ο Σάστρε»

Ο ΠΑΟΚ έχει διαπιστωμένα ένα θέμα στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς μολονότι δε στερείται λύσεων αριθμητικά, σε επίπεδο χαρακτηριστικών λείπουν τα στοιχεία που θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον «Δικέφαλο».

Ο Γιοάν Σάστρε φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην Τούμπα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις επόμενες ημέρες και το SDNA ρώτησε και έμαθε στην Ισπανία για το ποιόν του άσου της Μαγιόρκα.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της «Balear TV», της δημόσιας τηλεόρασης των Βαλεαρίδων Νήσων, Τόνι Τεράδες, σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Ισπανού δεξιού οπισθοφύλακα, ο οποίος φαίνεται πως αποτελεί την επιλογή των «ασπρόμαυρων» για το κενό στη συγκεκριμένη θέση.

-Μπορείς να μας περιγράψεις τον Γιοάν Σάστρε;

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι πολύ καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι, συγκριτικά με το αμυντικό. Η δυνατότητα του να βοηθάει μεσοεπιθετικά την ομάδα του είναι το δυνατό του στοιχείο. Είναι ένας γρήγορος και γεμάτος δύναμη ποδοσφαιριστής. Όταν χρειάζεται μπορεί να γίνει σκληρός σε μονομαχίες, υπάρχουν και οι φορές ότι αυτό μπορεί να του κοστίσει κάποια αχρείαστα φάουλ.

-Πώς ήταν η φετινή σεζόν του Σάστρε στη Μαγιόρκα;

Δεν έχει αγωνιστεί πάρα πολύ, όπως για παράδειγμα σε προηγούμενες σεζόν, τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στις λιγότερες ευκαιρίες που πήρε δεν μπόρεσε να δείξει το καλύτερο του πρόσωπο, υπήρξαν και στιγμές που δεν απέφυγα κάποια λάθη. Ίσως είναι κάτι που συμβαίνει με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό από διαδοχικές αναμετρήσεις.

-Πιστεύεις ότι μπορεί ο Σάστρε να τα καταφέρει σε μία νέα πρόκληση εκτός Ισπανίας;

Γνωρίζοντας αρκετά καλά τον Σάστρε πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κομβικό για την ομάδα του ποδοσφαιριστή. Τη δεδομένη χρονική στιγμή του λείπει η αυτοπεποίθηση, ίσως καλύτερα θα λέγαμε ότι έχει πληγωμένη αυτοπεποίθηση, κυρίως από το γεγονός ότι φέτος δεν αγωνίζεται όσο θα ήθελε.

-Ποιος είναι ο λόγος που ο Σάστρε θέλει να αποχωρήσει;

Αυτή την περίοδο το κλίμα στα αποδυτήρια της Μαγιόρκα είναι περίεργο, δεν υπάρχει η απαραίτητα αρμονία μεταξύ των παικτών. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο ο Σάστρε θέλει να φύγει και ψάχνει ομάδα. Είναι ένας παίκτης που ως προσωπικότητα δεν αντέχει και τόσο αυτή την κατάσταση, τον επηρεάζει και ψάχνει μία νέα πρόκληση. Φέτος δεν παίζει όσο θέλει και αυτός είναι ένας βασικός λόγος.

-Υπάρχουν κι άλλες ομάδες εκτός από τον ΠΑΟΚ που ενδιαφέρονται για τον Σάστρε;

Η Χιρόνα και μία ομάδα από άλλη χώρα είχαν ενδιαφερθεί για τον Σάστρε, πέρα από το πολύ προχωρημένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία για τον δανεισμό του Σάστρε στον ΠΑΟΚ, απλά οι ομάδες συζητούσαν και τα βρήκαν στον όρο για το 50% των συμμετοχών του, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του. Πλέον περιμένουμε μόνο πότε θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι.

Διαβάστε ακόμη...