Μάτος: «Αν θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ; Έλα μαλ... ξέρεις!»

Από sdna.gr: Μπορεί να μην... αγωνίστηκε αλλά ο Λέο Μάτος ήταν από τα πρόσωπα της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ. Απολαυστικός και αφοπλιστικά ειλικρινής ο Βραζιλιάνος στις δηλώσεις του από το γήπεδο της Τούμπας: «Αν θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ; Έλα μαλ... ξέρεις!».
Πηγή: sdna.gr
Μάτος: «Αν θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ; Έλα μαλ... ξέρεις!»

Οι Θεσσαλονικείς του επιφύλαξαν ένα «θερμό» καλωσόρισμα, κάνοντας ακόμη και τον -πάντα- λαλίστατο Λέο Μάτος να δυσκολευτεί να αποτυπώσει τις σκέψεις του: «Τι να πω; Είναι να δύσκολο να πω κάτι...

Μετά από περίπου έναν χρόνο επέστρεψα στην Τούμπα, σε ένα μέρος που έζησα τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Είναι πολλά τα συναισθήματα και ένιωσα πολύ ωραία συναντώντας φίλους μου και πρώην συμπαίκτες μου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Είμαστε κάτι σαν οικογένεια, δεν ήμασταν απλά συμπαίκτες. Δεν είναι εύκολη για μένα αυτή η επιστροφή εδώ αλλά είμαι χαρούμενος που βρέθηκα στο γήπεδο και συνάντησα τους φιλάθλους της ομάδας. Η Τούμπα δεν ήταν γεμάτη λόγω της περασμένης ώρας στην έναρξη του αγώνα αλλά είναι πολύ ωραίο συναίσθημα πάντα να βρίσκεσαι εδώ».

Στην ερώτηση για τον αν έκλαψε όταν μπήκε στο γήπεδο; «Σχεδόν… έκλαψα! Αν ήταν γεμάτη η Τούμπα σίγουρα θα έβαζα τα κλάματα. Είναι ένα περίεργο μείγμα συναισθημάτων για μένα που επέστρεψα. Το γήπεδο, η πόλη, η ομάδα, η ατμόσφαιρα εδώ… όλα μου έλειψαν».

Παραδέχεται με απόλυτη ειλικρίνεια πως οι συνθήκες στην οικογένειά του ήταν τέτοιες που τον «ανάγκασαν» να επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του για να περνάει χρόνο μαζί του. Και γι΄αυτό υπό αυτήν την έννοια δεν μετανιώνει για την απόφαση που πήρε, κι ας ράγισε -όπως τόνισε- η καρδιά του: 

 «Έχω εξηγήσει τι συνέβη τότε... Πήρα την απόφαση να φύγω επειδή ο πατέρας μου δεν ήταν καλά στην υγεία του και έπρεπε να κάνει μια θεραπεία σημαντική. Ήταν δύσκολο για μένα να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση από τόσο μακριά με τους γιατρούς, την θεραπεία του πατέρα μου και όλες τις λεπτομέρειες. Το σώμα μου ήταν εδώ, αλλά το μυαλό μου ήταν στην Βραζιλία. Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Βραζιλία λόγω του προβλήματος υγείας του πατέρα μου. Δεν το μετανιώνω γιατί τον τελευταίο χρόνο έπαιξα στην πόλη μου, έπαιξα για τους φίλους μου και για την οικογένεια μου. Μετά τα παιχνίδια περνάω χρόνο με τον πατέρα μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα είναι μαζί μας. Γι' αυτόν τον λόγο έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Δεν μετάνιωσα που έφυγα αλλά η καρδιά μου ράγισε επειδή μου λείπουν τα πάντα από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».

Λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο της Τούμπας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισε να τον αποχαιρετήσει με μία ακόμη αγκαλιά:  ​«Ο Ράζβαν είναι ένας φίλος μου, είχαμε μαζί τις πιο μεγάλες στιγμές στην ζωή μου και νομίζω ότι ήταν και της δικής του ζωής. Μιλήσαμε για το παιχνίδι που έγινε, για την πορεία της ομάδας, θυμηθήκαμε την ομάδα πριν 2-3 χρόνια. Έχουμε καιρό να μιλήσουμε είναι η αλήθεια και τα είπαμε για λίγο. Με αρκετά άτομα έχω επαφή εδώ στον ΠΑΟΚ, αλλά με τον Ράζβαν είχαμε να μιλήσουμε καιρό. Θα πάω μια βόλτα και από την Μεσήμβρια για να δω και να μιλήσω και με άλλους φίλους μου στην ομάδα».

Όσο για το αν θα επέστρεφε ποτέ στον ΠΑΟΚ; Ο Βραζιλιάνος τα είπε όλα με κάθε σεβασμό στη νυν ομάδα του: «Μαλ.. τι με ρωτάς! Έχω συμβόλαιο με την Βάσκο και το σέβομαι, αλλά νομίζω ξέρετε την απάντησή μου... Δεν χρειάζεται να πω το οτιδήποτε. Πρέπει να σεβαστώ το συμβόλαιο που έχω στην Βάσκο…».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...