Βιεϊρίνια για όλους και για όλα : “Δεν μπορείς να είσαι στον ΠΑΟΚ αν δεν αντέχεις την πίεση – Μπορεί να με δείτε από άλλο πόστο”

Από sfina.gr: Για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΦ Κιλκίς, ο Αντρέ Βιεϊρίνια.
Πηγή: sfina.gr
Βιεϊρίνια για όλους και για όλα : “Δεν μπορείς να είσαι στον ΠΑΟΚ αν δεν αντέχεις την πίεση – Μπορεί να με δείτε από άλλο πόστο”

Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην αγωνιστική κρίση που περνάει η ομάδα και έδειξε αισιόδοξος ότι θα «γυρίσει» η κατάσταση εκφράζοντας την πίστη του στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του, εξηγώντας τους λόγους της αγωνιστικής κατάρρευσης.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Βιεϊρίνια για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα και για το ενδεχόμενο να αναλάβει ένα πόστο δίπλα στον Ράζβαν Λουτσέσκου στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέ Βιεϊρίνια:

Για το τι νομίζει ότι φταίει και η ομάδα έχει μείνει τόσο πίσω: «Είμαστε μακριά από τον στόχο μας και φταίμε όλοι. Αυτό ισχύει. Οποιος αγαπάει την ομάδα, όποιος πονάει την ομάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν φταίει μόνο ο ένας, αλλά φταίμε όλοι. Είμαστε τόσο μακριά από τον στόχο μας και φταίνε όλοι. Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς φταίμε πρώτα και αυτό δεν είναι εικόνα που δείχνουμε. Θέλουμε να το αλλάξουμε, πρέπει να το αλλάξουμε 100%. Είναι μεγάλο θέμα ψυχολογικό και δεν μας βγαίνει τίποτα από όσα κάνουμε. Υπόσχομαι εγώ ότι θα βγούμε αυτό το δύσκολο διάστημα, πρέπει να κοιταξουμε μπροστά και να δουλέψουμε όσα δεν μας αρέσουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς, κάτω το κεφάλι και να το αλλάξουμε εμείς γιατί δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος. Αυτή την περίοδο μας αξίζει να ακούσουμε την λέξη... ξυπνήστε».

Για τους νέους παίκτες και αν έχουν εγκλιματιστεί στο περιβάλλον: «Γνωρίζουν που παίζουν όλοι, υπάρχουν άνθρωποι και τους έχουν εξηγήσει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα ότι δεν ξέρουν που βρίσκονται ή ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Κάποιος δένεται περισσότερο με την ομάδα, κάποιος άλλος όχι, συμβαίνουν αυτά».

Για τις επαφές του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν θέλω να πω κάτι για αυτό, δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι καθαρά θέμα πανδημίας το γεγονός ότι δεν έρχεται εδώ, είναι θέμα υγείας. Έχει επικοινωνία και μαζί μου και με του άλλους αρχηγούς και πριν και μετά τα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι μιλάει και με την διοίκηση και με τον προπονητή. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να είναι εδώ, αλλά επικοινωνία υπάρχει και μιλάει συχνά μαζί μας».

Για το κλίμα εντός των αποδυτηρίων: «Δεν ξέρω τι έχει βγει προς τα έξω. Με τον Φερέιρα υπήρχαν διαφωνίες για το σύστημα που παίζαμε, αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι. Τουλάχιστον από όσο ξέρω εγώ δεν υπάρχει θέμα. Γνωρίζουμε τον Λουτσέσκου και μας γνωρίζει εμάς. Είναι δύσκολο να είσαι καλά όταν είναι τέτοια η κατάσταση. Το έχουμε χάσει αυτό το στοιχείο το να είμαστε δεμένοι, να είμαστε μια οικογένεια. Πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας, πρέπει να δεθούμε περισσότερο. Πρέπει άμεσα να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν απαιτήσεις όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι η δουλειά μου και δεν ήταν ποτέ να μιλήσω για θέματα διοίκησης. Δεν θέλω να έχω σχέση με αυτό, είμαι παίκτης και σκέφτομαι ποδοσφαιρικά. Για τους νέους παίκτες μπορεί να είναι κάτι νέο το να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής ή το να μην είναι εδώ καθημερινά τον πρόεδρο. Κάποιοι λόγω πανδημίας δεν έχουν γνωρίσει καν τον πρόεδρο από κοντά. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, είτε μιλάμε για ομάδα με τεχνικό διευθυντή, είτε χωρίς».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομαδα κατά την γνώμη του: «Αυτοί που είναι αδιάφοροι, πρέπει να καταλάβουν ότι στον ΠΑΟΚ δεν χωράει... αδιαφορία. Αν υπάρχουν αδιάφοροι παίκτες, σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι στο γήπεδο και να βοηθήσω για να αλλάξουμε το κλίμα. Με μια καλή εμφάνιση, με μια νίκη θα μας δώσει μια ώθηση για να βελτιωθούμε. Πρέπει στην διακοπή να αλλάξουμε πολλά και δεν εννοώ να αλλάξουμε μόνο σε επίπεδο παικτών. Να πάρουν αποφάσεις μέσα στην διοίκηση αλλά και εμείς να δώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να τα αλλάξουμε όλα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στο ντέρμπι με τον Άρη: «Όλα τα παιδιά ξέρουν που βρίσκονται. Κανείς δεν έμεινε με το... στόμα ανοιχτό με όσα έγιναν. Το περιμέναμε ότι θα γίνει. Ο Εσίτι ή ο Ροντρίγκο δεν είναι από φέτος εδώ. Οι παλιοί έχουν ενημερώσει τους νέους, το θέμα είναι ότι ο καθένας αντιδράει διαφορετικά. Κάποιοι δεν αντέχουν στην πίεση στο να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι ή να διεκδικούμε τίτλους.

Δεν φταίει μόνο η διοίκηση, εμεις φταίμε περισσότερο. Εμείς παίζουμε. Δεν θέλω να βγάλω την ευθύνη από κανέναν. Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες από εδώ και πέρα, πολλοί από τους παίκτες κερδίσαμε τίτλους με την ομάδα αλλά δεν μπορουμε να ζούμε με το παρελθόν. Πρέπει να δούμε το παρόν και το μέλλον. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει την πίεση, ας ζητήσει να φύγει. Δεν μπορεις να είσαι στον ΠΑΟΚ αν δεν αντέχεις την πίεση. Αυτό που προσπαθώ και εγώ να περάσω και οι άλλοι παλιοί της ομάδας είναι ότι στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να κερδίζεις κάθε παιχνίδι ή να παίρνεις κάθε χρονο τίτλο, αλλά να ιδρώνεις την φανέλα και να τα δίνεις όλα.

Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι... τρόπος ζωής. Για αυτό αγαπάω την ομάδα, δεν είναι τα λεφτά. Προσπαθώ και εγώ να περάσω κάποια πράγματα στην ομάδα, αγαπάω αυτή την ομάδα γιατί βλέπω το πάθος που έχει ο κόσμος για τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι τα πράγματα ή θα νιώθεις ή δεν θα νιώθεις. Το πάθος που είχαμε τότε για να πάρουμε το νταμπλ, δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Την ομάδα που είχαμε τότε με τον Σάντος, υπήρχε πάθος ακόμα και αν δεν κατακτήσαμε τίποτα. Για αυτό την αγάπησε ο κόσμος».

Για το αν θα γίνει ο τεχνικός διευθυντής: «Έκανα μαλ... με το πόδι γι' αυτό είμαι έξω τώρα, νομίζω σε έναν χρόνο μπορεί να με δείτε σε άλλο πόστο».

Διαβάστε ακόμη...