Τα πλάνα Λουτσέσκου και Βάις για τον “τελικό” στην Μπρατισλάβα

Από sfina.gr:Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε (19:45) στο "Τέχελνε Πόλε" την Σλόβαν Μπρατισλάβας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.
Πηγή: sfina.gr
Τα πλάνα Λουτσέσκου και Βάις για τον “τελικό” στην Μπρατισλάβα

Ένα παιχνίδι "τελικός" τόσο για τον Δικέφαλο όσο και για τους Σλοβάκους που σε κάθε συζήτηση μαζί τους, αυτό που ακούγεται είναι η ατάκα "το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς".

Στην Μπρατισλάβα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα παίξει τα... ρέστα της, ακόμα και αν η ισοπαλία δεν είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που μετράει 10 σερί νίκες για πρωτάθλημα και Ευρώπη!

Είναι γνωστό εδώ και μέρες πως το παιχνίδι ουσιαστικά θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου, με μόλις 200 θεατές στο "Τέχελνε Πόλε" κάτι που θα φανεί στο τέλος το ποιον από τους δυο ευνοεί.

Στα αμιγώς αγωνιστικά νέα των δυο ομάδων, η Σλόβαν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με ένα σερί που την έχει φέρει στο +5 εντός συνόρων και στην δεύτερη θέση του ομίλου. Ο Βλάντιμιρ Βάις έχει βρει το σχήμα που του "κάνει" και δεν κάνει πολλές αλλαγές, ακόμα και αν έχει σερί αγώνες μπροστά του.

Ο Σλοβάκος προπονητής που πριν από 16 χρόνια ως προπονητής της Αρτμέντια Πετρζάλκα πήρε την πρόκριση για την νοκ – άουτ φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όντας έκτοτε η μοναδική ομάδα της χώρας που κατάφερε κάτι τέτοιο, θέλει να πετύχει το ίδιο ξανά ως κόουτς της Σλόβαν, ωστόσο για να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ απόψε.

Σημαντική είναι η απώλεια του Τζάμπα Κανκάβα, που δεν θα αγωνιστεί απόψε λόγω ενός προσωπικού του προβλήματος. Το πόσο σημαντικός παίκτης ειναι για την Σλόβαν ο Γεωργιανός χαφ, φαίνεται από το γεγονός ότι έχει χάσει μόλις δυο από τα 26 φετινά επίσημα παιχνίδια της αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Το φαβορί για να πάρει την θέση του 35χρονου μέσου είναι ο Ούτσε Άγκμπο, με τον Ντε Καμπς να παίζει δίπλα του στα χαφ.

Επίσης ο Βάις φαίνεται ότι σκέφτεται να αλλάξει και τερματοφύλακα, μετά το λάθος του Χόβαν στο παιχνίδι της Κυριακής, με τον Σούλα να διεκδικεί θέση κάτω από τα δοκάρια.

Όπως όλα δείχνουν η Σλόβαν θα παραταχθεί στον αγώνα με τους Χόβαν – Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο – Άγκμπο, Ντε Καμπς – Τσάβριτς, Βάις, Ζρμέχαλ – Χέντι.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ καλείται να βγάλει αντίδραση και... νεύρο μετά την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι που άπαντες γνωρίζουν την κρισιμότητα του.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επεσήμανε το πόσο κομβικό είναι το αποψινό ματς στις δηλώσεις του πριν την αναχώρηση της ομάδας και έχει ρίξει το βάρος περισσότερο στην ψυχολογία των παικτών του.

Ο Δικέφαλος μετράει τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη (Ριέκα, Γιβραλτάρ, Κοπεγχάγη) και ψάχνει την 4η σερί για να κάνει νέο ρεκόρ σε ότι αφορά τις επιδόσεις του μακριά από την Τούμπα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην Θεσσαλονίκη έμειναν οι Ντόουγκλας, Ολιβέιρα που είναι τραυματίες και ο τιμωρημένος Μιχαηλίδης, ενώ μετά από έναν απουσίας στην αποστολή μπήκε ο Μιτρίτσα.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα του Δικεφάλου, φαίνεται πως δεύτερες σκέψεις υπάρχουν μόνο για το δίδυμο στα χαφ, εκεί όπου Σβαμπ, Κούρτιτς και Εσίτι διεκδικούν τις δυο θέσεις.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τον αγώνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με Πασχαλάκη – Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Κρέσπο – Σβαμπ, Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ – Σφιντέρσκι.

Διαβάστε ακόμη...