Το παιχνίδι της Πέμπτης και το κέρδος του Φλεβάρη

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη την Κοπεγχάγη στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.
Πηγή: paok24.com
Το παιχνίδι της Πέμπτης και το κέρδος του Φλεβάρη

Μετά τη νίκη τους στη Δανία, οι ασπρόμαυροι είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου, Πρόκειται για μία εξέλιξη, που δεν μπορούμε να πούμε πως δε θεωρούσαμε πιθανή, όταν είχε γίνει η κλήρωση. Ειδικά αν είχε έρθει κι η νίκη επί της Σλόβαν, τα πράγματα θα ήταν ακόμη ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ.

Την Πέμπτη οι ασπρόμαυροι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με το Conference για αρκετό καιρό. Σε περίπτωση νίκης, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, αγκαλιάζει την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς θα είναι στο +4 από τους Δανούς και στο +3 από τους Σλοβάκους. Μάλιστα να υπενθυμίσουμε πως την 5η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Μπρατισλάβα αλλά την τελευταία υποδέχεται την αδύναμη και βαθμολογικά αδιάφορη, Λίνκολν. Μία πρωτιά στον όμιλο δίνει πολλαπλά κέρδη. Το πρώτο και το προφανές είναι το οικονομικό. Το δεύτερο κι εξίσου σημαντικό είναι δύο εβδομάδες ξεκούρασης. Οι νικητές των ομίλων περνούν κατευθείαν στη φάση των "16", δίχως να χρειαστεί, ως δεύτεροι να παίξουν αγώνες μπαράζ με τους 3ους του Europa League.

Πρακτικά πρόκειται για κάτι σημαντικό, καθώς άπαντες θυμόμαστε πόσο δυσκολεύεται ο ΠΑΟΚ όταν πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Φλεβάρη, που όπως είναι λογικό πέφτουν πάνω σε κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ειδικά δε αν ο Ολυμπιακός δεν καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa, το κέρδος του ΠΑΟΚ γίνεται μεγαλύτερο με τους Ερυθρόλευκους να παίζουν δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια και τον ΠΑΟΚ να περιμένει ως το Μάρτιο τη σειρά του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...