Το μοτίβο που δείχνει αμυντικό πρόβλημα

Ο ΠΑΟΚ Μαteco, γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στη Stoiximan Basket League χθες, με σοκαριστικό τρόπο, αφού ο ΜακΚρί ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο τελευταίο δευτερόλεπτο, για το 86-87 κι έτσι η ομάδα πήγε στο 1-3 στο πρωτάθλημα και ακολουθεί Παναθηναϊκός (εντός) και Ολυμπιακός (εκτός).
Πηγή: paok24.com
Το μοτίβο που δείχνει αμυντικό πρόβλημα

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, έβγαλε και πάλι την αμυντική εικόνα, που είχε στο χειρότερο της φετινό παιχνίδι, αυτό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που συνοδεύτηκε από την ήττα με 73-89 από το Λαύριο…

Σε εκείνο το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι, τελείωσαν τον αγώνα, με 23/31 δίποντα. Έφταναν όπως ήθελαν στο καλάθι του ΠΑΟΚ Μαteco. Κάτι ανάλογο, έγινε και χθες από το Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χθες, 24/35 προσπάθειες δύο πόντων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην καλύτερη της φετινή εμφάνιση, αυτή της περασμένης Δευτέρας κόντρα στη Γαλατασαράι, η ομάδα κράτησε τους Τούρκους στους 74 πόντους, με 17/38 δίποντα και 8/30 τρίποντα. Στη νίκη επί του Ηρακλή, κράτησε τον αντίπαλο στους 69 πόντους.

Στην ήττα από τη Νίμπουρκ, που αυτή ήρθε με τυχερό καλάθι στο τέλος, όχι όπως το χθεσινό που βγήκε το play του αντιπάλου, το πρόβλημα ήταν η περιφερειακή άμυνα, αφού οι Τσέχοι είχαν 15/30 τρίποντα.

Ο Λυκογιάννης έμεινε πολύ στην αμυντική εικόνα χθες, θέλοντας να τονίσει ότι το πρόβλημα ήταν εκεί, κάτι που αποδεικνύεται και από το ποσοστό του Περιστερίου, στα δίποντα κυρίως. Αυτό ήταν το κομμάτι που προηγήθηκε, μέχρι να φτάσει το παιχνίδι στην τελευταία φάση και να μπει το τρίποντο του ΜακΚρί. Και αυτό ήταν το κομμάτι, που στοίχισε περισσότερο τη νίκη από τον ΠΑΟΚ Μαteco…

Διαβάστε ακόμη...