Οι σταθερές του Λουτσέσκου στο πρώτο τρίμηνο

Από paok24.com: Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου από το μακρινό Δουβλίνο και το πρώτο τρίμηνο της σεζόν τελειώνει στην Τούμπα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει και πάλι κοντά στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που βρίσκονται από πάνω του.
Πηγή: paok24.com
Οι σταθερές του Λουτσέσκου στο πρώτο τρίμηνο

Από την αρχή μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ έχει παίξει 14 επίσημα παιχνίδια και μόνο δύο παίκτες της ομάδας έχουν συμμετοχές σε όλα τα παιχνίδια είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγή, ενώ υπάρχουν ακόμα και κάποιοι παίκτες με 13, 12, 11 παιχνίδια, παίζοντας σε πολλά βασικοί, φανερώνοντας έτσι ποιες είναι οι πρώτες σταθερές που βλέπουμε από τον Ρουμάνο προπονητή της ομάδας, στην επιστροφή του στην Τούμπα.

Σίγουρα ο πλέον κομβικός παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και πάλι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που μετρά 14 συμμετοχές, τις 11 ως βασικός, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια έχει 2 γκολ και 4 ασίστ. Πίσω από τον Μπίσεσβαρ, 14 συμμετοχές έχει και ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που όμως οι μισές είναι σαν βασικός και οι μισές από τον πάγκο, είτε πίσω από τον Ολιβέιρα, είτε πίσω από τον Τσούμπα Άκπομ. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι στις 14 συμμετοχές του έχει 708 λεπτά συμμετοχής, 1 γκολ και 2 ασίστ και παρά τις αδυναμίες στα τελειώματα των φάσεων, δείχνει ότι είναι ο επιθετικός που βοηθά τον ΠΑΟΚ περισσότερο μέσα στο γήπεδο.

Στις 13 συμμετοχές έρχονται άλλοι 3 παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι Πασχαλάκης, Σβαμπ και Εσίτι. Εξ αρχής ο Πασχαλάκης απουσίασε μόνο από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα που ήρθε και η ήττα στην πρεμιέρα, ο Σβαμπ από την αναμέτρηση με την Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, ενώ ο Εσίτι μπορεί να έχει 13 συμμετοχές, αλλά μόλις οι 6 είναι σαν βασικός και οι άλλες 7 είχε περάσει σαν αλλαγή. Ο Σβαμπ μετράει 1 γκολ και 3 ασίστ στη φετινή σεζόν.

Τέλος μαζί με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές μπαίνουν και οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια και Κούρτιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ έχει 12 συμμετοχές, χάνοντας 2 παιχνίδια λόγω του κορωνοϊού που κόλλησε στην Σερβία, ενώ στα τελευταία παιχνίδια συμμετείχε και με αριθμούς, με 3 γκολ και 2 ασίστ. Ο Βιεϊρίνια που και αυτός είχε προβλήματα τραυματισμού μέσα στη σεζόν έχει 11 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ ο υπερπολίτιμος Κούρτιτς έχει χάσει μόνο τα 3 τελευταία παιχνίδια με ΝΠΣ Βόλος, Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό και μετράει 11 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Σίγουρα δίπλα σε αυτούς του παίκτες μπαίνουν και οι Μιχαηλίδης, Ντόουγκλας Αουγκούστο και ο Λούκας Τέιλορ, αλλά και πάλι δεν είναι στα ίδια δεδομένα. Ο Μιχαηλίδης πήρε περισσότερα παιχνίδια από τους 2 μικρούς τραυματισμούς του Κρέσπο, ο Λούκας Τέιλορ πήρε και αυτός περισσότερα παιχνίδια, από τον τραυματισμό του Ροντρίγκο Σοάρες, ενώ για τους ίδιους λόγους πήρε θέση βασικού σαν επιτελικός μέσος και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που μετρά ήδη 10 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη...