Ίνγκι Ίνγκασον: Η δοκιμασία, το χειρουργείο, η επιστροφή

Από paok24.com:Ένας από τους μεγάλους άτυχους της περσινής χρονιάς είναι χωρίς αμφιβολία ο Ίνγκι Ίνγκασον.
Πηγή: paok24.com
Ίνγκι Ίνγκασον: Η δοκιμασία, το χειρουργείο, η επιστροφή

Ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ για μεγάλο διάστημα της σεζόν αγωνιζόταν με πρόβλημα στο χόνδρο, αλλά η επιθυμία του να παίζει για να βοηθήσει τον Δικέφαλο σε κρίσιμα παιχνίδια, οδήγησαν τον ίδιο σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας στην επιλογή της συντηρητικής αγωγής.

Οι όποιες προσπάθειες για τη συντηρητική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν απέδωσαν, ο Ίνγκασον συνέχιζε να νιώθει ενοχλήσεις και η λύση του χειρουργείου ήταν μονόδρομος. Ο αμυντικός του Δικέφαλου χειρουργήθηκε στην Ιταλία, από τον γιατρό που είχε κάνει και την επέμβαση του Μιχάι, στα μέσα Μαϊου.

Η κάκωση αρθρικού χόνδρου που αντιμετώπιζε ο Ίνγκασον, αποκαταστάθηκε αρθροσκοπικά, με στόχο τη δημιουργία νέου στο τραυματισμένο γόνατο. Με γνώμονα την ηλικία, αλλά και την έντονη δραστηριότητα που έχει ο Ίνγκασον, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, επιλέχθηκε να ακολουθηθεί στο χειρουργείο μία σχετικά καινούργια, αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος, αυτή του τρυπανισμού. Ο τρυπανισμός της αρθρικής επιφάνειας έχει ως στόχο τη μείωση της πίεσης που υφίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις η επιφάνεια του οστού.

Παρόλο που η κάκωση αρθρικού χόνδρου στο γόνατο είναι τελείως διαφορετικός τραυματισμός από τη ρήξη χιαστών, η αποθεραπεία που ακολουθείται και στις δύο περιπτώσεις έχει κοινά σημεία. Ο αθλητής μετά το χειρουργείο και για διάστημα 1,5-2 μήνες βρίσκεται στο στάδιο της αποφόρτισης. Το επόμενο βήμα της αποθεραπείας περιλαμβάνει τη σταδιακή επιστροφή σε ήπιας μορφής άσκηση και αν δεν παρατηρηθούν ενοχλήσεις η ένταση με τον καιρό αυξάνεται. Από εκεί και πέρα ο ποδοσφαιριστής είναι σε θέση με ιδιαίτερη προσοχή να επανενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας και την οριστική επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Τέτοιοι σύνθετοι τραυματισμοί αποτελούν πραγματική δοκιμασία για κάθε επαγγελματία αθλητή, απαιτούν λεπτούς και πολύ προσεκτικούς χειρισμούς για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος, με τον Ίνγκι Ίνγκασον να έχει διανύσει τη μεγαλύτερη διαδρομή και να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Θυμίζουμε ότι ο Ισλανδός μπαίνει σταδιακά στην προθέρμανση της ομάδας και τις επόμενες ημέρες θα κάνει το επόμενο βήμα και θα δοκιμάσει σε πιο δυνατούς ρυθμούς. Από όλα αυτά και την αντίδραση του ποδιού θα εξαρτηθεί η επιστροφή του η οποία πάντως δεν φαίνεται να αργεί.

Διαβάστε ακόμη...