Αναβλήθηκε η προσφυγή Ολυμπιακού κατά της Super League

Aπό thessports.gr:Για τις 14 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Super League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έπειτα από αίτημα της ΕΠΟ και των 10 ΠΑΕ που κατέθεσαν πρόσθετη παρέμβαση. Διαφώνησαν οι Πειραιώτες.
Πηγή: thessports.gr
Αναβλήθηκε η προσφυγή Ολυμπιακού κατά της Super League

Στις 14 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League για την απόφαση του Συνεταιρισμού, για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα από την περίοδο 2023-24.

Τη συγκεκριμένη απόφαση είχε καταψηφίσει μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και οι Πειραιώτες την προσβάλουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η κεντρική διαχείριση προβλέπεται από το νόμο.

Απέναντι του ο Ολυμπιακός εκτός από τη Λίγκα έχει τόσο την ΕΠΟ αλλά και την πλειοψηφία των ΠΑΕ που με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Άρη (αν και είχε ψηφίσει την απόφαση), κατέθεσαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Λίγκας και στη σημερινή συνεδρίαση ζήτησαν και πήραν αναβολή παρά τις αντιδράσεις της ομάδας του Πειραιά.

Από την πλευρά των ΠΑΕ που κατέθεσαν πρόσθετη παρέμβαση, ειπώθηκε ότι έχουν ζητήσει πλήρη απομαγνητοφώνηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Λίγκας ενώ επικαλέστηκαν και λίγους ελλιπής προετοιμασίας για τη συνεδρίαση αλλά και κώλυμα του Αχιλλέα Μπέου.

Η ΕΠΟ υποστήριξε ότι ακόμη δεν έχει τροποποιηθεί το καταστατικό, σημειώνοντας ότι ψάχνουν να βρουν τι ισχύει στην Ευρώπη με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο Ολυμπιακός διαφώνησε με την αναβολή: «Δεν στοιχειοθετείτε αναβολή. Δεν είναι ζητούμενο τι ισχύει σε άλλες χώρες μας είναι αδιάφορο, εξετάζουμε το νόμο στην Ελλάδα. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τα έχουμε καταθέσει στο φάκελο. Μπορούν να τα λάβουν όποιοι τα θέλουν. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στο τέλος του μήνα λήγει η θητεία σας. Δεν θα προλάβετε στο τέλος του μήνα δια της παρούσης σύνθεσης να βγάλετε απόφαση» τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι νομικοί του.

Διαβάστε ακόμη...