Βόμβα μεγατόνων: Η Λέγκια αγόρασε τον Ρόουζ από τον Ολυμπιακό!

Από sdna.gr:Συνταρακτική αποκάλυψη από το SDNA, στα γραφεία του οποίου έφτασε η απόλυτα εξακριβωμένη πληροφορία από την Πολωνία ότι ο παίκτης του Άρη, Λίντσεϊ Ρόουζ μεταγράφηκε ΕΠΙΣΗΜΑ στην Λέγκια Βαρσοβίας από τον Ολυμπιακό!
Πηγή: sdna.gr
Βόμβα μεγατόνων: Η Λέγκια αγόρασε τον Ρόουζ από τον Ολυμπιακό!

Μία πληροφορία που ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας απλής δημοσιογραφικής αποκάλυψης και λαμβάνει τη μορφή βόμβα μεγατόνων έφτασε στο SDNA.

Καλά πληροφορημένες πηγές με πρόσβαση στην διοίκηση της Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά και στην πολωνική ομοσπονδία ανέφεραν με πάσα βεβαιότητα ότι ο Λίντσεϊ Ρόουζ μπορεί να έπαιζε στον Άρη, αλλά επίσημα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ κατέληξε το ποσό της μεταγραφής του!

Πως αποδεικνύεται αυτό; Κάθε ποδοσφαιριστής κουβαλά μαζί του την λεγόμενη κάρτα μεταβολών του. Είναι το βιογραφικό του, η ποδοσφαιρική του ταυτότητα, οι προηγούμενες ομάδες του.

Είναι απαραίτητο χαρτί, ώστε η εκάστοτε ομοσπονδία να του βγάλει το δελτίο για να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η κάρτα μεταβολών του Λίντσεϊ Ρόουζ έχει ως τελευταία ομάδα του πριν από την Λέγκια Βαρσοβίας, τον Ολυμπιακό. Κι από εκεί αγοράστηκε! Όλα τα χρήματα κατέληξαν στο ταμείο της πειραϊκής ΠΑΕ.

Και κάπου εδώ γεννάται το φυσιολογικά μεγάλο ερώτημα: Πότε απέκτησε τον Ρόουζ ο Ολυμπιακός και γιατί αυτό δεν έγινε ποτέ γνωστό; Τον απέκτησε πέρσι και έπαιζε ως δανεικός στον Άρη; Τον απέκτησε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και τον παραχώρησε άμεσα στην Λέγκια Βαρσοβίας; Κι αν συνέβη αυτό το τελευταίο σενάριο, τι είδους ιδιαίτερη «τριγωνική» σχέση είναι αυτή;

Η συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έρχεται ως ένας ακόμα κρίκος σε μία πολύ ιδιαίτερη αλυσίδα που συνδέει τον Ολυμπιακό με τον Άρη, για την οποία το SDNA και σύσσωμη η κοινή γνώμη έχουν αναφερθεί πολλάκις.

Με κόστος λυσσαλέες συκοφαντικές επιθέσεις και στοχοποιητικές ανακοινώσεις, αφίσες επικηρύξεων σε δρόμους και post που οπλίζουν χέρια. Ωστόσο η ξεκάθαρη εξαγγελία στην διακήρυξη του SDNA για άπλετο φως σε σκοτεινές υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις όταν αφορά την προστασία του κοινωνικού ιστού που αποτελούν οι Έλληνες φίλαθλοι οι οποίοι προσδοκούν μια αχτίδα αλήθειας μπροστά στην συνολική αποσιώπηση της πραγματικότητας.

Η αποκάλυψη λαμβάνει τον χαρακτήρα πρωτοφανούς καταγγελίας όχι μόνο γιατί φαίνεται η ομάδα του Ολυμπιακού να έχει πουλήσει τον Ρόουζ στη Λέγκια, αλλά για ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί το κοινό αίσθημα για τον τρόπο που λειτουργούν οι δυο Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες.

Με βάση λοιπόν τις ίδιες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ΠΑΕ Άρης παραχώρησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Ρόουζ την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια, την ίδια μέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός παραχώρησε με μεγαλύτερη τιμή πώλησης τον Ρόουζ στη Λέγκια. Σοκ και δέος.

Μια αδιανόητη για τον... δυτικό κόσμο τριγωνική σχέση που πλέον αναζητά μια επίσημη εξήγηση που να επιδέχεται κάποιας λογικής.

Διότι αν η Λέγκια ήθελε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή, για ποιο λόγο τον απέκτησε έναντι 600.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό κι όχι από τον Άρη; Θα τον αγόραζε και φθηνότερα καθώς οι κιτρινόμαυροι τον παραχώρησαν με μικρότερο οικονομικό όφελος στον Ολυμπιακό. Εκτός αν ο παίκτης είχε πουληθεί νωρίτερα και έπαιζε στον Αρη ως παίκτης, τα δικαιώματα του οποίου ανήκαν στον Ολυμπιακό. Κι ενώ στο μεταξύ οι δύο ομάδες έπαιζαν μέχρι και έξι φορές μεταξύ τους την ίδια σεζόν. Περίεργα, σκοτεινά μονοπάτια που πίσω από ένα καθεστώς αδιαφάνειας είναι λογικό να σηκώνουν τεράστια σκόνη καχυποψίας.

Επαναλαμβάνουμε, ότι όλη αυτή η ιστορία (για την οποία όποιος έχει αντιρρήσεις, απορίες, αμφιβολίες μπορεί να αιτηθεί στην πολωνική ομοσπονδία για ένα αντίγραφο της κάρτας μεταβολών του 29χρονου αμυντικού) εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ξεκάθαρα για το ηθικό σκέλος που αφήνει έκθετες τις δυο ομάδες για την συναλλαγή, όσο και για τη νομιμότητα της κίνησης που είναι πολύ πιθανό να απασχολήσει και την FIFA.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος: Πόσο ηθικό είναι να γίνονται τέτοιου είδους αγοραπωλησίες μεταξύ δυο ελληνικών ομάδων και να μην μαθαίνει κανείς ότι συνέβησαν - και δευτερευόντως πόσο κόστισαν αν θεωρείς ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται; Τι είδους συναλλαγή υπήρξε εδώ που δεν έπρεπε να πληροφορηθεί ο κόσμος και δεν την πληροφορήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα; Πόσο ηθικό είναι να υπάρχουν τόσο αδιαφανείς σχέσεις σε οικονομικό επίπεδο ανάμεσα σε αυτές τις δύο συγκεκριμένες ΠΑΕ που πλέον δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε κατ' ελάχιστο ότι θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία με αμέτρητες πια μεταγραφές και συναλλαγές ανάμεσα τους, σε τέτοια... ποσότητα που ουδέποτε έχει υπάρξει στο παρελθόν μεταξύ δυο ΠΑΕ, με μεγάλο πυρήνα φιλάθλων;

Πως γίνεται όλοι οι ρεπόρτερ των δύο ομάδων να μην έχουν πάρει χαμπάρι μία τέτοια μετακίνηση και να πρέπει να έρχεται μία ουρανοκατέβατη πληροφορία-καταγγελία από την Πολωνία για να βγει το θέμα στην φόρα από το SDNA, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το τελευταίο προπύργιο τέτοιου είδους αποκαλύψεων; Γιατί όμως τέτοιο «κρυφτούλι»; Τι έχουν να φοβηθούν ή να κρύψουν οι δύο ΠΑΕ;

Το SDNA συνεχίζει το ρεπορτάζ και θα επανέλθει με νέες λεπτομέρειες για το καυτό θέμα που εξελίσσεται σε μια συνταρακτική μεταγραφική υπόθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις και εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη...