Σβαμπ: Πασάρει, σκοράρει και κάνει ευτυχισμένο τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr:Η ευτυχία κλίνεται στην υποτακτική, καμιά φορά στον αόριστο και ενίοτε στον ενεστώτα.
Πηγή: sdna.gr
Σβαμπ: Πασάρει, σκοράρει και κάνει ευτυχισμένο τον ΠΑΟΚ

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ με σημείο αναφοράς τον Στέφαν Σβαμπ, σε όλα τα παραπάνω. Ο Αυστριακός μπήκε στη ζωή του Δικεφάλου και την κάνει -αναμφίβολα- καλύτερη.
- Είστε 29 ετών. Συνήθως σε αυτή την ηλικία κάνει κανείς το τελευταίο μεγάλο του συμβόλαιο...

Στο άκουσμα της ερώτησης και μόνο, ο Σβαμπ χαμογελάει. Ξέρει πως όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει. Ακόμη και μακριά από την πατρίδα του. Για πρώτη φορά. «Εξελίχθηκε έτσι επειδή οι παίκτες είναι όλο και πιο νέοι. Αλλά αν έχεις ποιότητα, έχεις πολλές επιλογές, ακόμη και στη δική μου ηλικία (σ.σ.γέλια). Είχα μια καλή σεζόν, είμαι σε τέλεια φόρμα και έχω την βεβαιότητα ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε καλό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα». Η απάντησή του αφοπλιστική!

Και δεν του πήρε πάρα μόλις μερικά παιχνίδια για να συστηθεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάνοντας με το «καλημέρα» αρκετούς να συζητούν για τον Αυστριακό που προσγειώθηκε ως ελεύθερος στη ζωή του Δικεφάλου αλλά ρίχθηκε άμεσα στα βαθιά, μια απίθανη πάσα με το εξωτερικό φάλτσο στον Γιαννούλη στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας, μια μεστή εμφάνιση απέναντι στη Μπενφίκα και οι συστάσεις φαντάζουν περιττές.

Ο Στέφαν Σβαμπ ήρθε για να μείνει!
Και σε μια χώρα που αρέσκεται σε συγκρίσεις και σε προσωπολατρίες, το πρώτο challenge για τον Στέφαν Σβαμπ αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση. Ο 30χρονος έπιασε νούμερα που δεν είχε καταγράψει ο νταμπλούχος και απόλυτα πετυχημένος από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μαουρίσιο, αποδεικνύοντας πως... ουδείς αναντικατάστατος.

Και μεσούσης της σεζόν, τα έκανε όλα, όντας ιδιαίτερα ενεργός στο επιθετικό κομμάτι, μοιράζοντας απλόχερα ασίστ, κάνοντας ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του αλλά και σκοράροντας ο ίδιος, καταγράφοντας αξιοσημείωτες ατομικές επιδόσεις που τον έφερναν μια «ανάσα» από ατομικά ρεκόρ. Πρώτος στις ασίστ, στις πάσες, μέσα στην πρώτη τριάδα των παικτών που έχουν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Ο Σβαμπ επιβεβαίωσε και στον ΠΑΟΚ, αυτό που «κουβαλούσε» ως προίκα από την Αυστρία: σταθερότητα και συνέπεια.

Δεν υπήρχε σεζόν στη Ραπίντ που να μην έχει σκοράρει και γενικότερα καταγράψει νούμερα άκρως εντυπωσιακά, με την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του να είναι αυτή της σεζόν 2017/18, με 13 γκολ και δέκα ασίστ με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης. Και η αλήθεια είναι πως πέρσι έφτασε αρκετά κοντά στη συγκεκριμένη επίδοση, σημειώνοντας με τον ΠΑΟΚ σε 43 εμφανίσεις, εννέα γκολ και δέκα ασίστ.

Ενδεχομένως όσα δεν πέτυχε πέρσι, να έχει βάλει σκοπό να τα κάνει φέτος. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η εκ νέου εντυπωσιακή εκκίνηση της σεζόν για τον Αυστριακό που λογίζεται ως «σταθερά» στα χαφ και επί Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ασίστ με Μποέμιαν!

Γκολ με Μποέμιαν!

MVP με Ριέκα!

Ασίστ με Ριέκα!

Και αυτή είναι απλά η αρχή. Λένε πως αν θέλεις ευτυχία, δίνε την στους άλλους. Το βέβαιο είναι πως ο Αυστριακός την προσφέρει απλόχερα στον ΠΑΟΚ...

 

Διαβάστε ακόμη...