Όταν ο Παναθηναϊκός έδινε γη και ύδωρ για Σαλπιγγίδη! (2006)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 13/8/2006, ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον Σαλπιγγίδη, έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το όνομα του Φάνη Γκέκα...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Όταν ο Παναθηναϊκός έδινε γη και ύδωρ για Σαλπιγγίδη! (2006)

Ο Γκέκας ήταν πρώτος σκόρερ της αθηναϊκής ομάδας τη διετία 2004-2006 και είχε ήδη κερδίσει τη θέση του στην Εθνική ομάδα!

Την είδηση την έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο Γκέκας, επισημαίνοντας πως ο Λιβαθηνός επικοινώνησε με τον μάνατζέρ του, λέγοντάς του πως θα είναι μέσα στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή Σαλπιγγίδη στον παναθηναϊκό, κάτι που ο Γκέκας σε καμιά περίπτωση δεν είδε με καλό μάτι, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε και ιστορικά στη συνέχεια!

Στην αρχική πρόταση, εκτός του Γκέκα, προσφερόταν στον ΠΑΟΚ, 1.000.000 €, ο Βραζιλιάνος Άντερσον και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, όχι όμως και η νέα πρόταση που ήρθε τρεις μέρες αργότερα (17/8/2006)! Σχεδόν 2.000.000 € στον ΠΑΟΚ, και στα έμψυχα ανταλλάγματα οι Χαραλαμπίδης, Τσίγκας και ... Τόργκελε, ήταν αρκετά για να κατηφορίσει ο Σαλπιγγίδης στην Αθήνα υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο, αφήνοντας πίσω του έναν ΠΑΟΚ κυριολεκτικά άνω κάτω!

Μια μεταγραφή που πάρα πολλοί δεν τη συγχώρησαν ποτέ, θεωρώντας πως ουσιαστικά αποτέλεσε το δεκανίκι σωτηρίας στον προεδρικό θώκο, του Γιάννη Γούμενου... Η υπόθεση αυτής της μεταγραφής είναι κάτι που ακόμη και σήμερα "ενοχλεί" πολλούς, όμως είναι κάτι που καταγράφηκε στην ιστορία και δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά σε αυτήν!

Ο Σαλπιγγίδης μιλώντας κάποια χρόνια αργότερα για τη μεταγραφή του είχε πει: "Εκείνο το καλοκαίρι έκανα προσφυγή, όχι για να φύγω, αλλά για να ενεργοποιήσω κάποιους ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Ξεκινούσε η προετοιμασία και δεν είχε γίνει τίποτα, ήμασταν σε νάρκωση.

Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας μίλησα μ' έναν άνθρωπο, ο οποίος μου είπε ότι μαζεύτηκαν μερικοί επιχειρηματίες και συγκέντρωσαν ένα ποσό σε μετρητά για μένα και το υπόλοιπο της οφειλής θα μου δοθεί σε επιταγή. Απάντησα ότι δεν έκανα προσφυγή για να φύγω, αλλά για να μπει η ομάδα σ' έναν δρόμο.

Όντως πληρώθηκα και απέσυρα την προσφυγή, εάν δεν δεχόμουν θα έμενα ελεύθερος. Πριν απ' αυτό υπήρχε πρόταση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, δεν κρίθηκε ικανοποιητική οικονομικά από τον τότε πρόεδρο, στην συνέχεια συμφώνησε με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, αλλά δεν ήθελα να πάω εγώ εκεί.

Έμεινα και είχαμε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Ήταν η περίοδος που έγιναν συναυλίες και έστελνε μηνύματα ο κόσμος στα ηλεκτρονικά μέσα προς οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

Εδώ, είναι η παραπλάνηση του κόσμου, έλεγαν κάποιοι ότι μάζευαν τα λεφτά για να μείνω, ενώ τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα, εγώ είχα πληρωθεί από τους επιχειρηματίες.

Γυρίσαμε Αύγουστο από την προετοιμασία, τότε, ήρθε σε συμφωνία ο κ. Γούμενος με τον Παναθηναϊκό και πληρώθηκαν από την μεταγραφή μου οι υπόλοιποι παίκτες, γιατί πολλοί λένε ότι δεν πληρώθηκαν και πήρε τα χρήματα ο ίδιος ο Γούμενος".

Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό! Στις 16/8 -μια μέρα πριν ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή- ο Σαλπιγγίδης αγωνίστηκε με την Εθνική στη φιλική ήττα από την Αγγλία με 4-0- οπαδοί του Δικεφάλου βρέθηκαν στην Αθήνα προσπαθώντας να μιλήσουν μαζί του και να τον πείσουν να μην πάει στον Παναθηναϊκό. Αυτός όμως έφυγε από την πίσω πόρτα, αποφεύγοντας τη συνάντηση μαζί τους...

Τα χρόνια κύλησαν, το 2010, ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη με τον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός πως του προσέφεραν νέο συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές (σύμφωνα με τα γραφόμενα στον τύπο), αυτός γύρισε στον ΠΑΟΚ, μια επιστροφή που συνοδεύτηκε από πολλή γκρίνια, απίστευτα σκηνικά και πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...