Ο Τζόλης, το νέο γραφείο και οι μεταγραφικές συγκρίσεις

Από paok24.com: Από τον περασμένο Αύγουστο, οι εμφανίσεις του Χρήστου Τζόλη, φέρνουν μία λέξη στο μυαλό όλων. Μεταγραφή. Άλλοι μιλούν για 15 εκατ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης, άλλοι για 20 εκατ. ευρώ, άλλοι 25 και άλλοι θέλουν και περισσότερα. Μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ να πιάσει τέτοιες τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά; Μπορεί ο ίδιος ο παίκτης να πιάσεις τέτοιες τιμές από την περσινή του σεζόν και μόνο;
Πηγή: paok24.com
Ο Τζόλης, το νέο γραφείο και οι μεταγραφικές συγκρίσεις

Γενικά από την Ελλάδα οι μεγάλες μεταγραφές άνω των 10 εκατ. ευρώ είναι μετρημένες στα δάχτυλα και αυτές κυρίως έρχονται από τον Ολυμπιακό. Από τον Μήτρογλου στη Φούλαμ, στον Μανωλά στην Ρόμα, μέχρι και τον Ρέτσο στην Λεβερκούζεν το καλοκαίρι του 2017. Από τότε και έπειτα ο Ολυμπιακός πούλησε κυρίως ξένους παίκτες, αλλά και τον Κώστα Τσιμίκα πέρσι στη Λίβερπουλ, αλλά και πάλι αυτές οι μεταγραφές δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο, αλλά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Από τις 4 μεγάλες πωλήσεις του Ολυμπιακού αυτή που τελικά βγήκε στην ομάδα που έδωσε τα εκατομμύρια ήταν του Μανωλά στην Ρόμα, ενώ δεν έχει κριθεί ακόμα η επιτυχία του Κώστα Τσιμίκα να διαλέξει τη Λίβερπουλ και όχι κάποια ομάδα που θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα στις περιπτώσεις των Μήτρογλου και Ρέτσο, οι Φούλαμ και Λεβερκούζεν έκαναν τα πάντα για να "ξεφορτωθούν" τους δύο παίκτες που στοίχισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και δεν μπόρεσαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τζόλης, εκπροσωπείται πλέον από το μανατζερικό γραφείο της Wasserman, ένα γραφείο που έχει έδρα τις ΗΠΑ και εκτός από τα μεγάλα τοπικά ταλέντα (Ρέινα και Μακ Κένι) δραστηριοποιείται στην Αγγλία, την Ισπανία και όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με στόχευση κυρίως σε νεαρούς παίκτες που έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν καταφέρει να στείλουν στην Μάντσερστερ Σίτι τους Λαπόρτ, Άκε και Στόουνς, τον Λεγκλέ στην Μπαρτσελόνα, τον ΜακΚένι στην Γιουβέντους από την Σάλκε, τον Ντιατά από την Μπριζ στην Μονακό, τον Ντεντόκερ από την Άντερλεχτ στην Γουλβς, τον Λανκ από τον Άγιαξ στην Μπριζ, τον Αντρέ Γκόμεζ και τον Γιέρι Μίνα από την Μπαρτσελόνα στην Έβερτον.

Η βιτρίνα της Wasserman και ο Τζόλης

Εκτός από τις μεγάλες μεταγραφές που έχει κάνει η αμερικανική εταιρεία, υπάρχουν και πολλά μεγάλα ονόματα που είτε είναι πελάτες χρόνια, είτε έχουν γίνει τελευταία και αποτελούν την βιτρίνα της εταιρείας. Ο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκερέιρο της Ντόρτμουντ, ο Τζοε Γκόμεζ της Λίβερπουλ, ο Γκριμάλντο της Μπενφίκα, τα αδέρφια Αγιού από την Γκάνα, ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ, ο Φιλ Τζόουνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από προπονητές, ο Ρόναλντ Κούμαν της Μπαρτσελόνα και ο Στίβεν Τζέραρντ της Ρέιντζερς. Μάλιστα ο Τζόλης δεν είναι και η πρώτη περίπτωση παίκτης της εταιρείας από το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και είχε στο πελατολόγιο της και τον Ενσικουλού του Ατρόμητου, αλλά και τον Γιούρι Λοντίγκιν που έχει παίξει και στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Οι πωλήσεις που ετοιμάζονται και τα νέα πρότζεκτ

Ο Χρήστος Τζόλης σίγουρα αποτελεί ένα από τα σημαντικά χαρτιά της Wasserman για το ερχόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο. Η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt έχει φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια εταιρεία έχει κι άλλους παίκτες σε παρόμοια ηλικία που τους έχει βγάλει στην βιτρίνα των μεταγραφών. Πρώτος ο Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ που είναι στην λίστα όλων των μεγάλων ομάδων. Ο Γάλλος Αουάρ της Λιόν, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα wonderkid των τελευταίων ετών και ετοιμάζεται και αυτός για μεγάλη μεταγραφή εκτός Γαλλίας. Τον Χάρβεϊ Μπαρνς της Λέστερ που πάντα είναι στην μεταγραφική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην ίδια κατηγορία με τον Χρήστο Τζόλη είναι ακόμα 4 wonderkid ανά την Ευρώπη.

Εξ αρχής ο Λανγκ της Κλαμπ Μπριζ. Η Βελγική ομάδα τον πήρε δανεικό από τον Άγιαξ και τον αγοράσε με 6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η αξία του έχει φτάσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ, κάτι που δείχνει ότι η μεγάλη μεταγραφή ετοιμάζεται, ίσως και αυτό το καλοκαίρι. Πέραν του Ολλανδού εξτρέμ, στο βελγικό πρωτάθλημα υπάρχει και ο Βερσχάρεν. Ο μεσοεπιθετικός της Άντερλεχτ κοστολογείται και αυτός πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελεί τον καλύτερο παίκτη του Βελγίου, μετά την χρυσή φουρνιά των Αζάρ, Λουκάκου και Ντε Μπρόινε. Τέλος από αυτή τη λίστα δεν μπορεί να λείπει ο Μπαρενετσέα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και ο Σινιστέρα τη Φέγιενορντ. Και οι δύο παίκτες κοστίζουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, είναι σε ηλικίες από 19 έως 22 ετών και αγωνίζονται σε ομάδες που έχουν μάθει να πουλάνε ακριβά στις μεγαλύτερες, κερδίζοντας υπεραξία που δύσκολα βρίσκεται μέσα στο γήπεδο.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα, ότι η υπόθεση Τζόλης και πώληση δεν είναι αποκλειστική κίνηση του ΠΑΟΚ ή του ίδιου του παίκτη. Το εν λόγω γραφείο ξέρει καλά την αγορά και είναι από τους πλέον επαγγελματίες του είδους που μπορούν να εκμεταλλευτούν έναν παίκτη που στα 19 του χρόνια πέτυχε 16 γκολ και 10 ασίστ...

Διαβάστε ακόμη...