Συμμετοχή, συνέπεια, διακρίσεις και τίτλοι

Από paok24.com: Η δυναμική του ΠΑΟΚ είναι γνωστή και κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει.
Πηγή: paok24.com
Συμμετοχή, συνέπεια, διακρίσεις και τίτλοι

Τα τελευταία χρόνια οι ασπρόμαυροι κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε όλα τα τμήματα, είτε με την κατάκτηση τίτλου, είτε παλαιότερα με την ίδρυση ενός νέου, είτε ακόμη και με συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αρχικά ο Δικέφαλος είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που στα τέσσερα πρώτα σε ενασχόληση αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ) έχει στην Α' Εθνική και τα οκτώ του τμήματα (γυναικεία κι αντρικά). Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός έχει 5 τμήματα στην πρώτη κατηγορία, όσα κι ο Παναθηναϊκός ενώ στην τελευταία θέση είναι η ΑΕΚ με τα μισά από τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το συμπολίτη Άρη είναι στην ίδια μοίρα με την ΑΕΚ με 4 τμήματα στην πρώτη κατηγορία.

Όπως είναι λογικό στο Δικέφαλο δεν αρέσκονται μόνο στη συμμετοχή, ακόμη κι αν αυτή είναι συνεπέστερη από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Οι διακρίσεις των αθλημάτων του συλλόγου γίνονται μεγαλύτερες χρόνο με το χρόνο ενώ σταδιακά αυξάνονται κι οι τίτλοι που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Τη φετινή χρονιά οι ασπρόμαυροι κι οι ασπρόμαυρες ήταν πρωτοπόροι στις κατακτήσεις.

Για την ακρίβεια το κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ανδρών, το αντίστοιχο στο βόλεϊ και στο χάντμπολ γυναικών, καθώς και τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και χάντμπολ γυναικών (νταμπλ), έφεραν στο σύλλογο 5 τρόπαια σε χρονιά μάλιστα που δεν ολοκληρώθηκαν όλες οι διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα δεν υπήρξε διοργάνωση στο κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο γυναικών και στο βόλεϊ ανδρών ενώ και στο βόλεϊ γυναικών το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στη διακοπή να είναι πρώτος στον όμιλό του.

Ακόμη εκκρεμεί το χάντμπολ με το Δικέφαλο να είναι στους τελικούς του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, που έχει το πλεονέκτημα. Οι 5 τίτλοι έχουν βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος έναντι των μόλις 2 του Ολυμπιακού, 3 του Παναθηναϊκού και 2 της ΑΕΚ. Μάλιστα σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε και το πρωτάθλημα της κ-19 στο ποδόσφαιρο με τον Δικέφαλο ουσιαστικά να πανηγυρίζει 6 τίτλους.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...