«Μπορώ να με φανταστώ ξανά στον ΠΑΟΚ!»

Από paok24.com: Μπορεί χρονικά να ήταν ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε στο... περσινό πλέον ρόστερ του ΠΑΟΚ, όμως κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ικανότητες του και τον χαρακτήρα του.
Πηγή: paok24.com
«Μπορώ να με φανταστώ ξανά στον ΠΑΟΚ!»

Ο Τζος Κάρτερ σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε το... ταμείο της φετινής σεζόν, μίλησε για την απόφαση του να αγοράσει τις φανέλες όλων των συμπαικτών του και άφησε «παράθυρο» επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη και τη νέα σεζόν.

«Οι φίλαθλοι γιατί αγοράζουν τις φανέλες των παικτών; Διότι τους αρέσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες! Αυτό ισχύει και με τη δική μου περίπτωση, μου αρέσουν οι συμπαίκτες μου! Πάντα βλέπω τους συμπαίκτες μου ως τους ανθρώπους οι οποίοι με «ταΐζουν» στο γήπεδο, μου δίνουν πάσες, με βοηθούν να κάνω πράγματα στο παρκέ. Χωρίς αυτούς δε θα έβγαζα τα χρήματα που βγάζω, δε θα μπορούσα να έχω ό,τι έχω στη ζωή μου! Οπότε, ξόδεψα λίγα από τα χρήματα που με βοήθησαν να κερδίσω αγωνιζόμενος, για να τους πω 'ευχαριστώ'. Συνήθως στις ομάδες στις οποίες βρίσκομαι εκφράζω την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μου κερνώντας ένα δείπνο. Φέτος, όμως, με τον κορονοϊό δε γινόταν αυτό. Σκέφτηκα, λοιπόν, να αγοράσω τις φανέλες, τις οποίες χάρισα εν συνεχεία στους συμπαίκτες μου, για να τις δώσουν αυτοί, με τη σειρά τους, όπου θέλουν!», τα λόγια του.

Αποτιμώντας την τρίμηνη δέσμευσή του με τον Δικέφαλο ο Τζος Κάρτερ ήταν ξεκάθαρος.

«Απόλαυσα πραγματικά το αγωνιστικό... ταξίδι με τον ΠΑΟΚ! Όλοι στην ομάδα με δέχτηκαν με ανοικτή την αγκαλιά τους, μου επέτρεψαν να παίξω το παιχνίδι μου, ώστε να βοηθώ να κατακτήσουμε νίκες. Δεδομένα η γεύση που μας άφησε το τελείωμα της σεζόν είναι γλυκόπικρη, αλλά μερικές φορές συμβαίνει αυτό στον αθλητισμό. Δυστυχώς, στην προκειμένη, στη σειρά των προημιτελικών με την ΑΕΚ, βρεθήκαμε στην άσχημη πλευρά, αυτή της ομάδας που αποκλείστηκε από τη συνέχεια των πλέι οφ», τόνισε αρχικά.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Έχω αποθηκεύσει έντονα στο μυαλό μου όλες τις " μάχες" που δώσαμε ως ομάδα, το ότι παλεύαμε σκληρά για να νικήσουμε, αλλά και τις φορές που, παρά το μαχητικό μας πνεύμα, δεν καταφέραμε, στο τέλος των παιχνιδιών, να βρούμε τρόπο για να πάρουμε τη νίκη. Ήμασταν δυνατό σύνολο. Είμαι χαρούμενος που επέλεξα να συνεργαστώ με τον ΠΑΟΚ. Η πληροφόρηση που εισέπραττα, πριν έρθω στην ομάδα, ήταν αποθαρρυντική, καθώς μου μιλούσαν για την οικονομική ασυνέπεια που υπήρχε στις τάξεις της τα προηγούμενα χρόνια. Βίωσα, ωστόσο, διαφορετικά πράγματα. Δεν έχω παρά μόνο θετικές εμπειρίες, εντός και εκτός παρκέ, από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις ικανότητές μου και μου έδωσε θέση στο ρόστερ, μετά από έναν χρόνο δικής μου αγωνιστικής απραξίας, ο κόουτς Λυκογιάννης».

Χαριτολογώντας, ακόμη, ανέφερε και το ότι θα ήθελε να ξεχάσει από τη σεζόν: «Τις οδικές μετακινήσεις μας στην Αθήνα».

Στη σειρά των προημιτελικών για τα πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ ο Αμερικανός φόργουορντ δε βοήθησε, όπως το ήθελε ο ίδιος και το είχε ανάγκη και ο ΠΑΟΚ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της αντιπάλου. Σχολιάζοντας το γεγονός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του.

«Δεν έχω καμία δικαιολογία για το ότι δεν έπαιξα, όσο καλά ήθελα, στο πρώτο και στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Δεν μπορούσα να βρω έναν καλό επιθετικό ρυθμό στις λίγες προσπάθειες που έκανα για σουτ και έτσι προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με άλλους τρόπους και να παίξω καλή άμυνα. Δεν ολοκληρώσαμε τη χρονιά σαν ομάδα όπως το θέλαμε, ούτε εγώ προσωπικά δεν ήμουν αυτός που ήθελα στο φινάλε, αλλά μερικές φορές τα πράγματα εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να πάμε παρακάτω».

Επικεντρώνοντας στο άμεσο μέλλον και το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου με τους «ασπρόμαυρους», ο Τζος Κάρτερ έχει τακτοποιημένη τη σκέψη του.

Επισήμανε σχετικά: «Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Είμαι σίγουρος πως θα διαπραγματευτούμε στη διάρκεια του καλοκαιρού με τους ανθρώπους της ομάδας και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ. Πραγματικά, απόλαυσα το να παίζω για τον κόουτς Λυκογιάννη. Ξέρω πως αν επιστρέψω θα νιώθω πολύ άνετα μαζί του και θα μπορέσω να φανερώσω ακόμη περισσότερο την αγωνιστική μου ποιότητα. Θα μετρήσει στη σκέψη μου, επίσης, αν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για την ομάδα στη νέα σεζόν. Προτιμώ να έχω δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αντί για ένα. Θα δούμε τι θα συμβεί...».

Διαβάστε ακόμη...