Η απόφαση για την Ευρώπη που «κρίνει» το ρόστερ

Η σεζόν τελείωσε άδοξα και άδικα για τον ΠΑΟΚ χθες στο ΟΑΚΑ, καθώς όλοι στην ομάδα, ήθελαν και πολύ και το έδειξαν με την εικόνα τους στο γήπεδο, να συνεχίσουν στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.
Πηγή: paok24.com
Η απόφαση για την Ευρώπη που «κρίνει» το ρόστερ

Η διαιτησία δεν τους άφησε όμως και απόψε, έγινε το αποχαιρετιστήριο δείπνο της ΚΑΕ, με τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας. Ο πρώτος από τους ξένους που αναχωρεί, είναι ο Μάλκολμ Γκρίφιν (αύριο) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Όσον αφορα την επόμενη σεζόν; Επί της ουσίας, μέσα στις επόμενες ημέρες, όλα θα τεθούν επί τάπητος. Η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση, γιατί κρίνει και το ρόστερ για τη νέα χρονιά, είναι αυτή της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Θέληση υπάρχει, τόσο από πλευράς ΚΑΕ όσο και από πλευράς Λυκογιάννη, απόφαση όμως δεν έχει παρθεί. Όπως έχει τονίσει πολλάκις, ο Θανάσης Χατζόπουλος και η επόμενη χρονιά, θα είναι χρονιά εξυγίανσης για την ΚΑΕ, καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικές υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετηθούν.

Εφόσον υπάρχουν στον ορίζοντα τα απαραίτητα έσοδα και η «τσέπη» του ΠΑΟΚ, το «σηκώνει», η ομάδα θα επιστρέψει μετά από ένα χρόνο απουσίας στο Basketball Champions League. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πορευτεί και του χρόνου, μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις και με σταθερή στόχευση εξωαγωνιστικά, στη μείωση και στη σταδιακή εξάλειψη όλων παλιών οφειλών.

Φυσικά, όποια κι αν είναι η απόφαση, θα έχει αντίκτυπο στη δημιουργία της ομάδας της νέας σεζόν. Διαφορετικά δεδομένα με Ευρώπη, διαφορετικά μόνο με Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η αίσθηση ότι δε θα αργήσει ούτε η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε οι επόμενες κινήσεις, για τη στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν. Άλλωστε προεργασία, έχει γίνει...

Διαβάστε ακόμη...